Diskuse:Seznam programátorů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tady jsme na velmi tenkem ledě. Osobně se živím programováním hodně let, ale protože jsem nikdy nepatřil ke komunitě podivuhodného Linuxu (pro kritiky - nejsem ani mikrosoftí programátor), jména zde uvedená jsem nikdy neslyšel, nemyslím si, že jsou významní a historii programování vidím jinak. Domnívám se, že historie programování je příliš mladá na to, abychom dnes mohli odpovědně prohlásit, že toto a toto je významné a tento a tento se zasloužil o toto a toto. Vnímám tuto stránku jako propagaci názoru autora a mám námitku pro podjatost. Domnívám se, že stránka v této podobě zatím do encyklopedie napatří. V opačném případě bych se sám uvedl do encyklopedie také, neboť i já sám se pokládám za autora užitečných programů a myšlenek.

S tím nesouhlasím. Myslím, že je lepší, když tady bude víc informací, než míň. Pokud jste vytvořil něco celosvětově známého, klidně se zde uveďte. Larry Wall je author Perlu, en:Jamie Zawinski byl hlavní author Netscape Navigator. Nevím, zda Vám to přijde málo. -- Vít Zvánovec 08:50, 17. Bře 2004 (UTC)
  • Můžeme se domluvit, že (slavný) programátor bude ta osoba o níž se psalo v některém z prestižních zahraničních časopisů, ale osobně si myslím, že stačí doložit co daný člověk udělal nebo na čem pracoval.
  • To že jste o nich neslyšel neznamená že nejsou slavní.
  • Primárně nemají tito lidé s komunitou okolo Linuxu moc společného ( Např. Perl byl při ohlášení Linuxu již ve verzi min 3.0 http://history.perl.org/PerlTimeline.html ).
  • Dle en:wikipedie to jsou slavní programátoři, já jen souhlasím a opisuju. Pokud doložíte své zásluhy můžete se zde také přidat. Nebo to zkuste prvně do en:wikipedie a jestli to projde přidám vás tady sám.
--Michal Jurosz 09:52, 17. Bře 2004 (UTC)