Diskuse:Seznam nejvyšších staveb světa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zjevne bylo prelozeno z en, ale chybi iw .... a jinak bych to neslucoval, cilovy clanek je seznam typu "top 10 nejvyssich budov" kdezto tohle je historicky vyvoj .... Mozna by to ale chtelo presunout na vbhodnejsi nazev --Bilboq 02:14, 13. 10. 2006 (UTC)

Neslouceno, ackoli mozna opacne nez bylo navrzeno by to slo v jednom nadpise mit hostorie a ve druhe soucasnost. --Vrba 00:05, 5. 11. 2006 (UTC)

Zeptám se asi blbě, ale on vysílač je budova? Pochopil bych, kdyby to bylo ve článku Nejvyšší stavba světa ale myslel jsem si, že budova musí mít "mistnosti" nebo tak něco. Nemícháme tady jabka s hruškami a nebo se pletu já? --Chmee2 12:29, 13. 6. 2007 (UTC)

Podle me mas pravdu, tak jsem to presunul. Ale zarazilo me, ze slovo "budova" se pouziva ve vyznamu obecne stavby dost casto napric celou Wikipedii. --Miraceti 12:47, 13. 6. 2007 (UTC)
Plne souhlasim s presunem. Mimochodem na en (building/structure) je v tom taky peknej bordel. --Jklamo 12:54, 13. 6. 2007 (UTC)

Podbarvení v tabulce Podle kontinentů[editovat zdroj]

K podbarvení některých řádků tabulky v Seznam nejvyšších staveb světa#Podle kontinentů: já vidím všechny řádky kromě záhlaví bíle. Mám defaultní styl monobook, případné úpravy v uživatelském monobooku s pozadím tabulky nesouvisí, udělal jsem refresh a tabulka je bílá stále. Takže tohleto zvýrazňování asi hodně čtenářů stejně neuvidí, musela by to být jiná barva.

Ale stejně je nevhodné důležitou informaci podávat formou jiného podbarvení tabulky; jak tu informaci získají handicapovaní čtenáři nebo uživatelé textových prohlížečů? Proč to rovnou nenapsat v textu, např. „vysílač Konstantynow – zřítil se 1991“? --Milda 20. 3. 2009, 08:31 (UTC)

To je zvlastni, ja snad zadne zverstva v monobooku taky nemam a u mne to vypada tak jak ma (i v ruznych prohlizecich). Tu jsem taky nic podezreleho nevidel. Podbarveni jinou barvou neni problem, ale zas bych nerad, aby to bylo moc rusive.
Tohle je můj prohlížeč, akorát distribuce linuxu jiná. Nemůžu si pomoct, ale bílé jsou všechny řádky tabulky kromě záhlaví, nejenom ty dva. A jak se namátkové dívám na další screenshoty, barevně odlišené to není ani v jiných prohlížečích. --Milda 20. 3. 2009, 15:45 (UTC)
Davat do primo do tabulky mi tolik vhodne neprijde, zbytecne ji to rozsiruje (a snadno tak u nizsich rozliseni dojde k nezadoucimu rozsireni jedne radky tabulky do vice radek (tak jak to je v tabulce historicky vyvoj). Kompromisem by asi mohlo byt pouziti odkazu pod tabulky treba pomoci refu. --Jklamo 20. 3. 2009, 14:23 (UTC)
Zalomení v buňce: „vysílač Konstantynow<br />(zřítil se 1991)“ – to by bylo tabulku nemuselo rozšířit. --Milda 20. 3. 2009, 15:45 (UTC)

Barvy mohou být doplňkové, ale informace by neměla být dostupná jen těm, co si prohlížejí wiki v barvě. Barvoslepí uživatelé , textové prohlížeče, černobílý tisk, strojové předčítání ... těch případů, kdy se uživatel k informaci o barvě nedostane, bude v součtu docela dost.--Tchoř 20. 3. 2009, 14:40 (UTC)

Výška budovy Burdž Dubaj[editovat zdroj]

Chtělo by to nějak sjednotit výšku budovy Burdž Dubaj na Wikipedii. Pod heslem Burdž Dubaj se dozvíme, že: "Konečná výška dosáhla 818 metrů". Ale pod heslem Nejvyšší stavby světa je uváděna výška 828 metrů. Pod heslem Seznam nejvyšších budov světa je uváděna výška 818 metrů. A v aktualitách na úvodní stánce Wikipedie je 828 metrů. :-/ -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Petrpt (diskusepříspěvky)

Podle oficiálních stránek 828 m. Editujte s odvahou! --Harold 4. 1. 2010, 21:49 (UTC)

Podbarvení[editovat zdroj]

Zvýrazňovat zaniklé stavby bílým podbarvením je dost nevhodné. Pokud už je třeba graficky odlišovat, tak by zaniklé stavby měly být méně výrazné než dosud existující, t. j. např. naopak šedý podklad místo bílého nebo šedé písmo místo černého. Vhodnější než barevné odlišení by možná byla kurzíva (která se obecně používá jak pro zvýraznění důležitého, tak pro potlačení nedůležitého). Ale zcela jistě by v tabulce neměl chybět údaj o datu a způsobu zániku stavby, jako tomu nyní je např. u vysílače Konstantynow. --ŠJů 24. 4. 2011, 02:22 (UTC)

Jake barvicky se pouziji je mi celkem jedno, kurziva je vytecny napad. Udaj o datu a zpusobu zaniku by tam byt mohl, otazkou je kde. Zkusim to s pomoci refu. --Jklamo 26. 4. 2011, 15:28 (UTC)

To bílé podbarvení je prakticky nerozeznatelné od toho defaultního. Taky by se mi zdálo lepší např. tmavější šedé. Ale to se zas někdy používá pro rozlišení lichých a sudých řádků, tak nevím. Navíc ty tabulky by asi bylo lepší opravit na všechny řádky stejně dlouhé. --P.01 (diskuse) 2. 6. 2013, 23:19 (UTC)