Diskuse:Seznam řek a potoků v Praze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
  • rozchází se kilometráž vltavských přítoků počínaje Šáreckým potokem - u dalších potoků po proudu Vltavy kilometry poskočí nahoru
  • chybí Trojský potok (asi 900 m pod Šáreckým zprava), název toku je uveden v elektronické podobě ÚP

-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 81.27.203.102 (diskusebloky) 31. 5. 2006, 20:15‎ (CE(S)T)

v seznamu chybí dnes již zatrubené potoky, které se vlévají/ly přímo do Vltavy - konkrétně potok tekoucí z Petřína na Újezd, potok tekoucí z Vinohrad přes Václavské náměstí, pod Můstkem (kde byl v místě dnešního Dětského domu rybník "V Žabovřeskách", potok z Vítkova tekoucí na úrovni dnešní Havlíčkovy ulice (více Th. Havránek, Praha Neznámá).... chybí i bezejmenný přítok Rokytky ve Vysočanech (pod vinicí Máchalka), zatrubený potok v Troji (pod dnešní ulicí Ředitele Jandy v oblasti vinice Salabka).... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.102.12.147 (diskusebloky) 28. 5. 2008, 20:32‎ (CE(S)T)

Základ seznamu vycházel z oficiální městské evidence drobných vodních toků. Jistě by bylo možné seznam doplnit o bývalé/zaniklé vodní toky či o vodní toky, které v městské evidenci nejsou zmiňovány, ale asi by bylo lépe je doplňovat podle nějakého systematického zdroje, aby bylo aspoň jakés takés kritérium, které stružky či kanály zmiňovat a které ne. --ŠJů (diskuse) 24. 10. 2014, 16:15 (UTC)

Jsem pro předělat část Seznam vodních toků na tabulku a podrobné informace o jednotlivých potocích, které se do tabulky nevejdou přenést do článků o jednotlivých tocích. Mircea 15:13, 2. 6. 2008 (UTC)

Odrážkový seznam má oproti tabulce tu výhodu, že umožňuje strukturovaně vyjádřít vztah mezi vodními toky. Není to sice tak názorné, jako by bylo mapové schéma, ale při troše snahy se v tom orientovat dá. Pokud se vám podaří vymyslet takovou tabulku, která to dokáže srovnatelně, bude to jistě přínosem. --ŠJů (diskuse) 24. 10. 2014, 16:15 (UTC)