Diskuse:Roman Skružný

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nahrávka[editovat zdroj]

Radši se u tohoto ožehavého tématu zeptám - nahrávka pana Skružného je k dispozici na, eufemisticky řečeno, krajně pravicových stránkách vzdělávacího institutu - a je to docela peklo. Bylo by v pořádku tuhle nahrávku nalinkovat, a případně z ní něco odcitovat na wikicitátech? Protože něco z toho je daleko, daleko přes "hranici"... --ॐ मणि पद्मे हूँ - Running 23:30, 16. 4. 2008 (UTC)

Informativnost této stránky[editovat zdroj]

Tato stránka mne skutečně hodně vyděsila a jemně pobavila; o Skružného názorech a důvodech jeho zatčení tu není zhola nic; stejně tak chybí jakákoliv zmínka o tzv. Skružného skupině. Navíc jako zdroje jsou uvedeny oslavné životopisy ze stránek Národního odporu - extrémistické a teroristické organizace! Doufám že nevadí, když tuto "třešničku na dortu" vymažu. Pokud si chce wikipedie zachovat (nebo spíš získat) na vážnosti, měla by se řídit jen relevantními a především nestrannými zdroji. --Ergotoxin 11. 12. 2009, 10:22 (UTC)

Také jsem připsal parafrázi úryvku z monografie Terorismus v ČR, kde jsou některé ze Skružného aktivit zmiňovány. --Ergotoxin 11. 12. 2009, 10:48 (UTC)

Časopis Poslední generace a další zdroje[editovat zdroj]

Poslední generace je ilegální neonacistický propagandistický zin, za jehož autorství padly tresty odnětí svobody, prosím takové zdroje neuvádějte - obzvlášť, když do článku nic nového nepřinášejí (tento zdroj byl vložen do pasáže, která již ozdrojována byla) a jejich uvedení tak slouží spíše k propagandě zakázané ideologie. Pokud ovšem takový zdroj chcete přece jen uvést, měli by jste v zájmu neutrality zdroj samotný uvést na pravou míru.

Zároveň nechápu, co je špatného na časopisu hnutí NESEHNUTÍ, respektive proč bylo označeno jako levicově extremistické. "Mazal" by si měl přečíst za a) samotný zmíněný článek, za b) definici extremismu jako takového. Nicméně revidační válku vést neplánuji. Pěkný den přeji. --Ergotoxin 10. 1. 2011, 10:33 (UTC)

Poslední generace je sympatizující zdroj, Policie ČR a NESEHNUTÍ jsou naopak organizace, které jsou ideovými oponenty (NESEHNUTÍ) či byly se Skružným v konfliktu (Policie ČR). V zájmu nezaujatého úhlu pohledu by bylo teda ponechat zdroje jak příznivců, tak i odpůrců. Navíc Poslední generace obsahuje i ukázky jeho tvorby, což čtenáři Wikipedie poslouží, aby si o Skružném udělal sám svůj obrázek. To, zda je věrohodný zrovna Štěpán Kotrba může být sporné, ale uvedená reference netvrdí nic, co by nebylo pravdou. --Dezidor 10. 1. 2011, 17:39 (UTC)