Diskuse:Preisner

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neměl by být jménu Preißner vyřazen jiný rozcestník (je-li třeba)? Ona to v podstatě není jen nějaká varianta (např. Karl vs. Carl), ale odlišné jméno. --Silesianus (diskuse) 13. 8. 2013, 07:36 (UTC)

Striktně vzato – ano, z hlediska transkripce je přepis „Preissner“ jiným příjmením, ovšem z hlediska sdružování podobných variant příjmení se shodným základem do jednoho rozcestníku, nemusí k vyčlenění automaticky dojít. Nemáme rozcestník Kokoška (příjmení), ale mohl by tam být i Oskar Kokoschka, podobně Nowaky řadíme do Nováků etc. Možné jsou obě varianty.--Kacir 13. 8. 2013, 07:51 (UTC)
De wiki neobsahuje rozcestníky Preis"s"nerů, ale vyčlenit to vhodné je; obdobný příklad: de:Preis vs. de:Preiß--Kacir 13. 8. 2013, 07:57 (UTC)
Až budeme mít od každého příjmení hromadu osob, tak to můžeme vyčlenit (a samozřejmě ty rozcestníky provázat vzájemnými odkazy). Ovšem pokud máme zatím rozcestník jen jeden, tak logicky musí odkazovat na všechny varianty zápisu. --ŠJů (diskuse) 13. 8. 2013, 14:03 (UTC)