Diskuse:Prameny Klíčavy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 měsíci od uživatele Prof.Jiri.Reif v tématu „PřF UK (2023/2024)

PřF UK (2023/2024)[editovat zdroj]

@SarSko: Díky za pěkné rozšíření článku. Opravil jsem řadu drobných nedostatků a vymazal odstavec s dalšími výlety, který do encyklopedického článku nepatří. Ke zbývajícímu obsahu mám jen dvě výhrady. V přírodních poměrech mi chybí alespoň stručná geomorfologická charakteristika, popř. podrobnější údaje o podnebí. V sekci Přístup je nepřesně uvedena silnice 2372 (nezačíná v Řevničově), Řevničov není od nádraží 5 km daleko a chybí žlutě značená trasa z Řevničova. V běžné turistické mapě není žádné parkoviště značeno. --Petr Kinšt (diskuse) 11. 11. 2023, 11:10 (CET)Odpovědět

Jak již uvedl kolega, je to zdařilé a informačně obsáhlé rozšíření, které ovšem vyžaduje další péči. Kromě toho, co vám bylo doporučeno z jeho strany, věnujte prosím pozornost následujícímu:

- Opravil jsem vám vědecké názvy organismů (rodová a druhová jména se píší kurzívou, první slovo názvu velkým písmenem).

- Nepřijde mi úplně vhodné zařazovat do článku dlouhé seznamy zvláště chráněných druhů. Na čtivosti mu to nepřidává a občas se tak zdvojují informace, protože některé druhy jsou již uvedeny jinde. Doporučuji sdělení, že ten který druh je zvláště chráněný, nějak zakomponovat do textu o flóře/fauně, který je jinak povedený.

- Jak jsem upozorňoval při prezentaci na cvičeních, nepůvodnost smrku a vejmutovky nelze považovat za ekologicky rovnocenné - smrk je náš původní druh, avšak často pěstovaný v nevhodných podmínkách, vejmutovka je invazní rostlina ze severní Ameriky, která má v místě svého výskytu daleko větší dopad na naši přírodu. Prosím tedy v textu, kde se o nich mluví, vhodně přeformulovat.

- V kapitole o ochraně přírody se v druhém odstavci mluví o předmětu ochrany, který je ovšem dále náplní samostatné podkapitoly. Prosím informaci z druhého odstavce zakomponovat do jmenované podkapitoly. --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 12. 11. 2023, 19:08 (CET)Odpovědět