Diskuse:Plešivec (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Petr Kinšt v tématu „Komentáře vyučujícího

Komentáře vyučujícího[editovat zdroj]

Děkuji Vám za vytvoření pěkného základu hesla, ke splnění podmínek zápočtu však bude třeba provést níže navržené úpravy:

- V textu chybí řádkové reference. Každou informaci, kterou jste tam napsala, jste si předtím přečetla v nějakém literárním zdroji. Odkaz na tento zdroj je třeba ke každé takové informaci připojit (jsou to ta čísla na konci vět či odstavců). Podívejte se, jak to má udělané např. kolega Viktor Bečvář u jím prezentovaného chráněného území Ďáblík - v heslu o Vámi zpracovaném území by to mělo vypadat velmi podobně.

- Chybí sekce Lokalita, kde by mělo být uvedeno, kde se území nachází.

- Zatímco údaje o vegetaci jsou poměrně rozsáhlé, informace o živočišných druzích dosti kusé. Jsem si přitom jistý, že jich tam bude žít značné množství. Při jejich prezentaci se nemusíte omezovat jen na ochranářsky významné druhy, ale uveďte i další typické zástupce, s nimiž se lze na území setkat.

- Území zajisté nebylo v roce 1966 vyhlášeno jako přírodní památka, jelikož tato kategorie vznikla až v roce 1992 (s nástupem platnosti Zákona o ochraně přírody a krajiny). Doplňte tedy prosím, jak se ochrana území v historii měnila. --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 19. 11. 2021, 14:35 (CET)Odpovědět

Sekce Lokalita v článku nechybí. Poloha CHÚ je úzce propojena s přírodními poměry, a je tedy popsána v úvodu příslušné sekce. --Petr Kinšt (diskuse) 19. 11. 2021, 19:36 (CET)Odpovědět