Diskuse:Petira

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dejte mi čas, zdroje doplním. Petira 08:45, 30. 6. 2008 (UTC)

Především jde o ověření významnosti těch osob (existují o nich novinové články, kapitoly v knihách, rozhovory, kritiky, výrazné odvolávky na ně v dílech jiných významných autorů) --Postrach 07:52, 3. 7. 2008 (UTC)
Mercy je zbytečně akční v mazání rozpracovaných článků, resp. jejich částí. Nejednalo se o rodokmen v pravém slova smyslu, ale o zveřejnění seznamu známých nositelů příjmení Petira s upřesněnými rodinnými vztahy. Jak je uvedeno ve shrnutí editací - inspiroval jsem se heslem Saudek. Nepopírám, že se tyto informace mohly vypustit (a podporuji to), ale bylo nezbytné vymazat celou sekci? Spousta zdrojů, prokazující významnost některých nositelů, ale i dalších uvedených informací, je uvedena prozatím v externích odkazech. Petira 16. 7. 2008, 06:01 (UTC)

Zdravím, nevšimnul jsem si, že by článek byl nějak rozpracovaný, zvlášť, když tu ty informace byly neozdrojované po více než dva týdny. Jediné, co jsem v článku viděl, byla sebepropagace jedné rodiny, co některé své členy považuje za významné. Zdroje uvedené v externích odkazech nejsou nezávislé ani nijak ověřitelné. To, že někdo někdy napsal nějakou knihu nebo, že s ním byl rozhovor pro nějaký marginální webové server neznamená automaticky vstupenku do encyklopedie. Odkaz na vedoucí na stránku Ancestry.com není pro změnu nic jiného, než vlastní výzkum. To všechno jsou důvody, proč jsem celou sekci odstranil. S pozdravem -- Mercy (|) 16. 7. 2008, 06:37 (UTC)