Diskuse:Papírny Štětí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vlečka k horní trati se nepoužívá. Jak je to teď napsané to vypadá, jakoby ty vlečky byly rovnocenné, což nejsou. --109.80.233.174 19. 11. 2011, 07:41 (UTC)

V textu o papírně jsou směšovány údaje týkající se poloprovozu a velkého stroje na výrobu novinového papíru. PM4 ROTO byl vždy používán jen pro výrobu novinového papíru, po požáru nebyl doplněn šikmým sítem a nebylo možno na něm vyrábět vícevrstvé a jiné speciální papíry. To vše se týkalo jen poloprovozního stroje pro výzkum a ověřování, umístěného ve výzkumném poloprovoze.

Původní text byl čerpán z více zdrojů, pokud není dle Vašich představ, prosím, máte možnost ho upravit. Ohledně vlečky, dle mého názoru přesto zde alespoň stojí za zmíňku, přecejen tam je. Potom by bylo dobré uvést, že se již nepoužívá. --Sir Aztec 18. 1. 2012, 18:38 (UTC)

Heslo obsahuje celou řadu doslovně opsaných nebo jen mírně pozměněných úryvků z [1] a z [2]. Bylo by možné článek celkově přepracovat tak, aby sice obsahoval informace podložené zdroji, ale vlastní text byl původní? Jan.Kamenicek (diskuse) 10. 2. 2013, 23:28 (UTC)

Problém je, že k papírnám se shání dosti špatně informace. Papírny samotné nejsou ani přístupné veřejnosti, pouze jen ve výjimečných situacích. Většina informací o strojích, firmách, a datech zprovoznění, které jsou v případě tohoto článku uváděny, jsou statické, tedy, nelze s nimi dále moc pracovat. Pokud jsou úryvky mírně pozměněné, bylo to za účelem toho, aby se texty neshodovaly. Informací o papírnách je opravdu poskrovnu. Pokud bychom vše udělali ve zdrojích, článek by byl pouze v bodech a datech a byl by poloviční, ne-li menší. --Sir Aztec (diskuse) 24. 2. 2013, 09:50 (UTC)
Rozumím, ale obávám se, že pokud má heslo zůstat, tak je naprosto nezbytné, aby všechny v něm uvedené informace byly formulovány vlastními slovy, a to zcela, pokud možno včetně struktury textu, nestačí jen jeho mírné pozměnění. Co se týká zdrojů, možná by se dalo něco nalézt v knize Martina Krcha "Wegstädtl - Štětí : 1312-2012". Jan.Kamenicek (diskuse) 24. 2. 2013, 22:07 (UTC)
Pokusím se knížku projít, pokud bude čas, jelikož jsem chtěl dělat i hesla jako např. FEDO, ale nestíhám. Děkuji za tip. --Sir Aztec (diskuse) 27. 2. 2013, 11:27 (UTC)