Diskuse:Paket

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na vytvoření rozcestníku "paket" + rozlišit "paket (síťová komunikace)" a "paket (satelitní vysílání)"[editovat zdroj]

Zjistil jsem, že na Wikipedii existuje pouze jeden článek na pojem paket a to bez jakéhokoliv rozcestníku, přestože významy existují minimálně dva (respektive vím jen o dvou). Existuje tu článek o paketu ve smyslu síťové komunikace (internet). Pak ale existuje ještě jeden význam pojmu paket a to v příjmu DVB-S televize, kdy paket je jakýsi balíček programů jednoho poskytovatele, respektive jeho pronajatý datový prostor na družici pro vysílání televizních stanic (odborník by asi vysvětlil jinak a lépe). V ČR známe pakety CS Link, Skylink, UPC Direct, Digi TV. Pak samozřejmě existuje spousty zahraničních, např. MTV, ZDF, porno pakety, atd. Nebudu dále vysvětlovat.

Je tu pak právě problém s tím, že tu máme články o televizních a satelitních technologiích a televizních společnostech, vysílající přes satelit a v těchto článcích se vyskytuje pojem "paket", ale bohužel na něj nejde vytvořit wiki odkaz, protože tento vytvořený wiki odkaz směřuje sem, do tohoto článku, který se ale týká úplně jiného paketu.

O tom, jak budou pojmenovány ty dva jednotlivé články o dvou různých paketech, nevím. O tom můžeme diskutovat. Já navrhuji paket (síťová komunikace) a paket (satelitní vysílání). Budu rád za váš komentář. Fox Mulder 2. 2. 2009, 21:46 (UTC)

Ještě existuje paket (hutnictví) - lehký ocelový odpad slisovaný do balíku ** Jinak obecně je to samožejmě balík či balíček ** Tedy asi 4 různé významy ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 2. 2. 2009, 22:06 (UTC)

IP paket[editovat zdroj]

a co takhle tohlensto pojmenovat IP paket to us je konkretnejsi a taky spravne oznaceni myslim:P

Není to správně, protože s pakety nepracuje jen IP protokol. Když tak síťový paket. Zagothal 28. 2. 2011, 01:17 (UTC)