Diskuse:Pacova hora

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Prof.Jiri.Reif v tématu „Komentáře vyučujícího

Komentáře vyučujícího[editovat zdroj]

Jde o kvalitně zpracované heslo, které bude po menších úpravách způsobilé ke splnění úkolu na zápočet. Připomínky:

- Úvodní informace, které bychom měli nalézt v prvním odstavci, jsou příliš stručné, schází konkrétnosti (např. fakt, že předmětem ochrany jsou ohrožené rostliny a živočichové, lze prakticky univerzálně prohlásit o takřka kterémkoliv chráněném území). Prosím doplnit.

- Naopak v sekci Ochrana už mi tato obecná formulace nevadí, pouze bych ji upravil zhruba na "...výše uvedených ohrožených rostlin a živočichů..."

- Prosím o jazykovou revizi, na různých místech se nacházejí drobné překlepy.

- Rovněž prosím o úpravu nomenklatury: vědecké názvy se uvádějí kurzívou; vždy s rodovým jménem počínajícím velkým písmenem a druhovým malým písmenem. Teď tento úzus není všude dodržen.

- V heslech o chráněných územích, která vznikají v rámci našeho kurzu, bývá standardně zařazována samostatná sekce Lokalita, jež umožňuje přehlednější a podrobnější informování o poloze území. Při pohledu na komentáře k již dříve prezentovaným heslům tento požadavek někteří wikipedisté odmítají s tím, že toto lze najít v sekci Přírodní poměry. Je to samozřejmě diskutabilní a pokud bude Lokalita chybět, svět se nezboří, nicméně ze jmenovaných důvodů bych přeci jen uvítal, kdyby tam tato sekce byla doplněna. --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 19. 11. 2021, 21:27 (CET)Odpovědět