Diskuse:PPF (společnost)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V článku zcela chybí alespoň náznak informace, jak se z PPF plně vlastněného DIKy stala PPF vlastněná především Kellnerem a vůbec na mne celek působí jako PR článek (obzvlášť kontrast části týkající se sponsoringu a vynechaných zmínek o nejasné přeměně vlastníků majetku).

Fakticky vzato, Kellner (a lidé kolem něho) byl pouze a jenom správcem majetku někoho jiného. A veškerý výnos z toho majetku tedy měl skončit v rukou akcionářů, správce měl dostat jen svou odměnu (obvykle do 3% majetku ročně).

Tady muselo v nějaký moment dojít k tomu, že zisk z majetku nedostali akcionáři ale vedení za něj vykupovalo jejich akcie na své jméno: vlastníci prodali akcie za své vlastní peníze, které měli dostat například formou dividend. Protože jinak by současný většinový vlastník nezbohatl, nýbrž jen přeměnil svůj majetek držený jinde za majetek v akciích PPF.

Chápu, že tohle nelze doložit, ale článek by se měl s nutností vysvětlit přeměnu vlastnictví nějak vypořádat. Text popisující fond z kuponové privatizace investující za drobné akcionáře by prostě měl nějak smysluplně dojít k "PPF je v majetku nejbohatšího Čecha". Alespoň poukázáním na fakt, že tuto přeměnu nedokáží autoři zmapovat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.111.123.64 (diskuse)

Editujte s odvahou. --Postrach (diskuse) 15. 4. 2013, 07:15 (UTC)

Kam informace[editovat zdroj]

Část té veliké spousty informací je zapisována sem, část do hesla Petra Kellnera, některé tam i sem. A něco do hesel firem onou PPF ovládaných. Jak dál nevím, nemáme v tom systém. --Zákupák (diskuse) 16. 1. 2014, 15:32 (UTC)