Diskuse:PKF – Prague Philharmonia

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Jvs v tématu „Název článku
V článku je použit materiál (https://cs.wikipedia.org/w/index.php?diff=6147621&oldid=6147612 a pozdější úpravy editora PraguePhilharmonia) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2014050710011494.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Název článku[editovat zdroj]

Domnívám se, že nesoulad mezi názvem článku a úvodem je chyba. Původní název článku byl (stejně jako u orchestru) Pražská komorní filharmonie, a to u nás až do září 2013, kdy byl přejmenován na nový název orchestru. V lednu ale došlo k revertu kolegou VitVit, což už ale nedoprovodil přepracováním úvodu.

Google test naznačuje, že "Pražská komorní filharmonie" je zhruba 1,5 častější v používání v českých zdrojích než PKF – Prague Philharmonia, přičemž ale zčásti se oba názvy překrývají a původní se v textech objevuje už jen jako synonymum, nebo přímo vysvětlivka nového názvu (příklad z Českého rozhlasu).

Z hlediska očekávatelnosti tedy máme argument pro název Pražská komorní filharmonie, ale na druhou stranu se zdá, že se už dostatečně ustaluje a stává očekávatelným i název PKF – Prague Philharmonia, a tedy že předlednový stav s přesměrováním už mohl být vyhovující.

Já bych tedy doporučil zpětné přejmenování, až jako druhou variantu potom přeformulování úvodu.

Prosím o názory a komentáře. Děkuji. --Okino (diskuse) 1. 6. 2016, 11:47 (CEST)Odpovědět

Přesunul jsem zpět na PKF – Prague Philharmonia. --Jvs 1. 2. 2017, 12:37 (CET)Odpovědět