Diskuse:Písník

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Xth-Floor v tématu „Rozpor

přidán odkaz podle de wiki (z toho je jasné vše kromě názvu) česky jsem obecný článek bohužel zatím nenašel, ale článků o jednotlivých písnicích, písacích a písečacích je na googlu více než dost. Nevidím důvod pro ponechání šablony neověřeno. Mircea 16. 7. 2009, 16:10 (UTC)

Když jsi obecný zdroj nenašel, tak proč dáváš pryč šablonu? Čím doložíš třeba už jen to, že jsou řazena mezi rekultivační jezera? Znám mnoho písečáků, které existovaly ještě před počátkem rekultivace. Tu definici jako takovou by taky bylo vhodné doložit, včetně toho, že těch několik výrazů jsou skutečně synonyma, + ozdrojovat, který z výrazů se používá jako odborný, zda skutečně se stejný výraz vztahuje na pískovny i štěrkovny (a zda ne i na něco jiného) atd. Ten německý článek popravdě řečeno moc z toho nedokládá. --ŠJů 17. 7. 2009, 00:19 (UTC)
  • řazení mezi rekultivační jezera - to je skutečně sporné - přeřadím je mezi umělá jezera Mircea 22. 7. 2009, 15:03 (UTC)

Obávám se, že definice, že písník je jezero, je dosti sporná a bude potřeba ji opatřit vhodným zdrojem. Například definice v Příručním slovníku říká, že se jedná o „místo, kde se dobývá písek“ jako takové, tedy, že písník nemusí být zatopená plocha. --Reaperman 4. 8. 2009, 16:26 (UTC)

Bohužel jde o docela nový fenomén a papírové encyklopedie toto heslo zatím neuvádějí, takže nezbývá než vyčkat popř. přejmenovat článek na zatopená pískovna nebo vybagrované jezero. Mircea 17. 8. 2009, 14:54 (UTC)

Rozpor[editovat zdroj]

Definice uvedená v článku je v rozporu hned s prvním zdrojem definujícím termín písník jako místo, kde byl ručně těžen písek. --Xth-Floor (diskuse) 7. 6. 2023, 18:18 (CEST)Odpovědět