Diskuse:Páternoster

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč revert? Pokud vim, nic nebylo odstraněno (kromě EU). HonzaQ3 15:58, 21. 9. 2005 (UTC)

(Psáno nezávisle, zdá se, že moje Wikipedie je pomalejší než všech ostatních. ;-) )
Poslední úpravy (spíše revert na předchozí verzi) jsem revertoval, neboť IMHO nic nepřinášejí, ba naopak: Na Wikipedii hesla začínají celou větou, nikoli slovníkovou definicí „paternoster – druh výtahu“, úvodní definice musí být srozumitelná, neboť je třeba, aby i z ní i náhodný čtenář pochopil alespoň základ, o co vlastně jde. Externí odkaz nemá „přímo navazovat na text“, zvykem Wikipedie je externí odkazy uvádět v samostatném odstavci jako prostý seznam. Zákaz normami EU nelze jen tak odbýt mávnutím ruky – zaprvé to bylo téma mnoha debat i v denním tisku, zadruhé i odkazované stránky píšou, že „A díky normám od EU už můžou tyto „nebezpečné“ výtahy být používány jen na speciální výjímku.“ Pokud je to složitější, ať se to v článku objeví. Přidané překlepy/pravopisné chyby pak bez komentáře.
--Mormegil 16:01, 21. 9. 2005 (UTC)

Vzhledem k tomu, že já to neumím, tak prosím vás - někdo přidejte jakékoli foto ze stránek paternoster.archii.cz jako ilustrační k tomuto článků, ať tam nějaké je. Díky.

Kartouzská[editovat zdroj]

Už dlouhodobě je páternoster v Kartouzské nepřístupný a vypadá to, že se tam něco staví. Pokud jsou mé informace správné, tak je oprava páternosterů zakázaná, takže ho nejspíš ruší. --TakeruDavis 11. 11. 2010, 07:57 (UTC)