Diskuse:Otmar Brancuzský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

pan Otmar Brancuzský mě vyzval jako autora tohoto hesla, abych zajistil jeho vymazání. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 24. 11. 2009, 09:56 (diskuse) Cepín (CE(S)T)

Ani autor článku ani subjekt článku nemají žádné speciální právo rozhodovat o smazání článku. --ŠJů 24. 11. 2009, 19:49 (UTC)

Po porovnání našeho hesla a zdroje se nedomnívám, že by šlo o jasné porušení autorského práva. Snad může být případ sporný, ale rozhodně nejde o jednoznačné porušení (nejde podle mne o vznik odvozeného díla, ale o zpracování údajů ze zdroje, které sleduje logickou a tedy pravděpodobnou, nikoli autorsky originální stavbu díla). Okopírování autorského přístupu bych viděl maximálně ve dvou krátkých větách, jinak jde o dílo, které není přímým převzetím cizího díla a i to, zda jde o zpracování porušující autorské právo, není podle mého laického pohledu vůbec jasné. Okino 24. 11. 2009, 19:37 (UTC)

Rozhodně nejde o porušení autorských práv. Text byl výrazně přeformulován, využití informací ze zdroje nelze za porušení autorských práv považovat (a to ani kdyby byly využity všechny a ve stejném pořadí), navíc zdrojový text sám o sobě jako jednotlivý záznam nemá povahu literárního díla ani tvůrčího vědeckého díla. --ŠJů 24. 11. 2009, 19:48 (UTC)

Ne, je to copyvi, jak píše Beren. Autorskoprávní ochraně nepodléhají pouze informace, pokud by byly čerpány jen ty, nešlo by ztotožnit celé věty a celou stavbu textu. --Tlusťa 25. 11. 2009, 09:36 (UTC)

Pouhé obvyklé pořadí banálních základních informací o umělci a jeho díle nelze považovat za tvůrčí autorské dílo: autor příslušného záznamu v databázi csfd ani v obdobném katalogu České televize zcela jistě není původním autorem myšlenky, aby se v anotaci o umělci uvádělo nejprve jméno, pak datum a místo narození, následně chronologicky vzdělání a působiště a poté chronologicky role v uměleckých dílech. Okino má naprostou pravdu, že jde o pouhé zpracování údajů ze zdroje, které sleduje logickou a tedy pravděpodobnou, nikoli autorsky originální stavbu díla. Šablona "copyvio" zcela jistě není určena k prosazování subjektivního, nekonsensuálního a poněkud extrémního názoru. --ŠJů 25. 11. 2009, 13:13 (UTC)