Diskuse:Olympiastadion Berlín

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Olympijský stadion v Berlíně je zcela nešťastné, myslím že horší než původní Olympiastadion Berlín (jak Li-sung říká nemecko-český mišmaš). Jenže: název není nějaký stadion v Berlíně, original je Olympiastadion Berlin. Já udělal jen čárku nad í v Berlíně. Když, tak je myslitelné Olympijský stadion Berlín. Ovšem já se řídil tím, že u některých stdionů tu byl ponechán původní název. Ale jak říkám, Olympijský stadion Berlín je OK, asi to tak přesunu. -jkb- 18:13, 14. 6. 2006 (UTC)

Neprošlo, stránka Olympijský stadion Berlín je obsazena. Prosím správce o provedení přesunu po předcházejícím smazání cílové stránky. dík. -jkb- 18:17, 14. 6. 2006 (UTC)

jenže "Olympijský stadion Berlín" není česky (ten stadion se nejmenuje Berlín), navíc google 39. "Olympijský stadion v Berlíně" - google 139, "Berlínský olympijský stadion" - 21. --Li-sung 18:18, 14. 6. 2006 (UTC)

Úřední název je Olympiastadion Berlin, a ne ... in Berlin. To můžeš pak argumentovat, že Praha Hlavní nádraží není česky, mělo by být Hlavní nádraží v Praze. To se mi ale nezdá. Název je název, a některé názvy se skutečně vymykají pravidlům. Proto si myslím, aniž bych teď hledal několik příkladů, které jsem tu skutečně viděl, že mnou navržený název je OK. -jkb- 18:24, 14. 6. 2006 (UTC)

Jeste dodatek: Jmenuje se ten klub sešívaných Slavia Praha nebo Slavia v Praze? A ty auta co u vas VW dělá, je to automobilka Škoda Mlada Boleslav nebo Škoda v Mladé Boleslavi% Atd... -jkb- 19:30, 14. 6. 2006 (UTC)