Diskuse:Olga Hepnarová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Jvs

Celý článek je docela zaujatý, podle jejich dopisů vyplývá, že byla šikanovaná v dětství, ve škole i na pracovišti a z toho měla nějaké psychické problémy. Jenže článek podává vysvětlení, který spočívá v jejich psychických potížích, které nejsou na ničem založené.

Je tu druhý pohled, který ji může stavět do role oběti a čin samotný je upozornění na problém šikany ve společnosti. Jiný výkřik by neměl žádný význam. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.112.221.187 (diskuse)

Ano, přesně tak. Je totiž doloženo, že se několikrát dostavila do psychiatrické ambulance Bohnické léčebny a jeden lékař jí odvětil, "Milá paní, my tu nejsme žádný rekreační ústav, víte co, vezměte si v práci několik dní volna, půjčte si auto a jeďte na výlet a odpočiňte si".
A tak se také stalo, opravdu si vzala dovolenou a půjčila si auto, pravda, poněkud větší a jela na "výlet" ovšem vražedný.
U soudu prý toto také zaznělo, ale papír o tom, že ambulanci navštívila, se nenašel (proč asi), lékař byl člen Ksč, a ti nechtěli vrhnout špatné světlo na socialistické zdrvotnictví. A také kdyby se v dnešní době dostavil kdosi, že má vražedné sklony k lékaři , tak ten má přinejmneším za povinnost to oznámit policii a případně se jej pokusit zdržet či hosptalizovat, je-li to možné. Takto je totiž onen lékař přinejmenším z jedné poloviny spoluviníkem té vraždy, jelokž nepřekazil trestný čin (například oznámením policajtům a možnostmi, jež mu skýtal jeho obor). Především chtěla být hospitalizovaná a kdyby jí to "splnil" nemusila zabíjet. Článek mi přijde jako opsaný z dobového Rudého Práva. Že se ten papír o její návštěvě v psychiatrické ambulanci nenašel, není ani zvláštní, takhle mohlo ono zdravotní zařízení tvrdit, že o ní dosud nevědělo, klasické zametení stop. Pro lékaře, pokud by to bylo svědecky doloženo by to byla nejspíš konečná, přinejmenším profesně, spíše se dopustil nepřekažení a neoznámení chystaného tr. činu.
Nejspíš v té rodině nebylo leccos v pořádku, dost možná zneužívání otcem, který ji také bil, a matka to kryla, čímž byla narušena její sexualita, tím by so snad i vysvětlovala její bisexualita.
Článek jen věcně a objektivně shrnuje nezpochybnitelná a doložitelná fakta, což je účelem Wikipedie. Jestli podle vás „je doložena“ její návštěva PLB a že jí tam „jeden“ lékař něco řekl, tak to prosím doložte! Ale jestli se chcete dopouštět spekulací ve stylu „ono to bylo jinak, ale komunisti ztratili papíry“, tak pouze dehonestujete práci desítek odborníků kriminalistů, hasičů, psychiatrů, učitelů, právníků a úředníků, kteří by se asi všichni museli spiknout, zlikvidovat dokumentaci k opakovaným návštěvám, a ani jeden z nich by to za těch čtyřicet let neprokecnul. Jiří Erben (diskuse) 6. 11. 2016, 17:29 (CET) (P.S. Já se aspoň za svůj názor podepíšu)Odpovědět

Celá tato diskuze je jako obvykle snůška blábolů a konspirativních teorií. Olga Hepnarová nenavštívila PL Bohnice, navštívila psychiatra ÚNZu Praha 10 MUDr. N. a požadovala přijetí do PL Bohnice. Tento to odmítl z vícero důvodů, které ve své lékařské zprávě podrobně rozepisuje, sdělil jí, že psychiatrická léčebna není určena pro odpočinek a doporučil jí, ať si vezme dovolenou (o automobilu zde nepadlo ani slovo). "Papír" o její návštěvě v ambulanci se "neztratil", lékařskou zprávu mám ve svém archivu. Čestmír Kozar 178.72.244.90 15. 1. 2017, 00:14 (CET)Odpovědět

Šablonu NPOV odebírám, nevidím pro ni důvod, nezdá se mi, že by článek byl nějak zaujatý ať už pro Hepnarovou nebo proti ní. --Jvs 16. 3. 2017, 20:14 (CET)Odpovědět