Diskuse:Mystifikace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pane Vezhlys!

Přečetl jsem si větu, kterou reklamujete. Myslím, že jste jí vůbec nerozuměl. Myslím si, že umíte česky asi tak jako já francouzsky. Z tohoto důvodu se zabývám pouze s Wikipedií českou, německou a anglickou. Do francouzské se vůbec nepletu. Doporučoval bych Vám totéž.

Ať tak, či onak - chtěl bych Vás poprosit, aby jste se staral hlavně o své příspěvky, myslím, že to prospěje věci daleko více. Kdyby jste sdělení nerozuměl - z čehož si dovolím vycházet - rád vám tuto zprávu přeložím do němčiny nebo angličtiny. Vaší mateřštinu bohužel neovládám.

S nejlepšími pozdravy

--Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 15:07, 26. 9. 2006 (UTC) (docent politických věd)

(Viz rovněž stránku: Vezhlys, diskuse v angličtině)

Ok, you try to point that I don't understand czech language (though I can understand it after a bit more long reading). I have translated one article from your language to mine. I put {{upravit}} template not because this article is bad or something by his information. There is some rules in wikipedia articles which are common even in most wikipedias. One of them to put category in the end of the article (which is case in this article), which describes the theme of it. For example than you write article about spiders you will put it to category about arachnida. If you will put the category in this article you can delete my template. The problem is not the text, the problem is the style of the article. If your wikipedias rules are different in this part (though I saw that is not), just show me. Thank you for your thoughts. I am very active member of lithuanian WP so I don't do anything in other WP's too if i'm not sure it is needed. Nevertheless, if I am wrong I excuse for it, just show me the proof for it. --Vezhlys 15:37, 26. 9. 2006 (UTC)
supporting your editing --Chmee2 15:49, 26. 9. 2006 (UTC)

Definice vs etymologie[editovat zdroj]

V své současné podobě článek zaměňuje definici slova "mystifikace" s jeho etymologií, či též význam výrazu s jeho původem. Ze slovníkářského hlediska je článek zcestný a patří přepracovat. --Dan Polansky 13:38, 25. 10. 2007 (UTC)

Nejen zaměňuje, ale ani nevyjadřuje úplně přesně. Nemyslím, že např. uvedený komunismus byla jen taková mystifikace :-) Jan.Kamenicek 13:00, 13. 3. 2008 (UTC)
No vidiš, a dnes sem přestěhovaly odkaz z dotaz 'Klam'--Rod Sacketts (diskuse) 3. 11. 2012, 04:47 (UTC)

Klam neni Mystifikace[editovat zdroj]

Klam může být optický klam neúmyslný, třeba Optický klam moře na poušti. Prosim o zrušení přesměrování.
Mohlo by se jednat o Klamání, ale né o klam--Rod Sacketts (diskuse) 3. 11. 2012, 04:46 (UTC)