Diskuse:Mezinárodní kód fytocenologické nomenklatury

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona {{smazat}} by se měla používat jenom pro zcela jasné případy vandalismu apod. Ale například anglický název jsem si hodil do google a hodilo mi to 93 hitů, tak by bylo snad lepší dát to na VfD (Hlasování o smazání). Petr K. 05:44, 11. 10. 2006 (UTC)


Znalosti tohoto kódu jsou součástí výuky fytocenologie na všech českých vysokých školách, např. [1], [2], atd. Srovnejte např. se článkem: Mezinárodní pravidla zoologické nomenklatury. --snek01 20:44, 11. 10. 2006 (UTC)

Mezinárodní pravidla zoologické nomenklatury jsou taky dosti neprehledna, ale aspon tam v prvnim odstavci je napsano o co vlastne jde - "Sada zoologických pravidel. Pravidla pro klasifikaci živočichů podle taxonomických kategorií. Pravidla jsou návod na nomenklaturu živočichů." U tohohle clanku je to mozna taky, ale jestli jo, je to tam zamlzeny natolik, ze to laik nepozna (jediny co jsem pochopil je ze jde asi o neco souvisejici s rostlinami) Kdyz z vety "Pravidla jsou návod na nomenklaturu syntaxonů definovaných na základě floristicko-cenologických kriterií do taxonomických kategorií (ranků)." odstranim slova kterym nerozumim, zustane "Pravidla jsou návod na ... definovaných na základě ... kriterií do ... kategorií." Coz je malo na to abych pochopil o co jde --Bilboq 14:14, 12. 10. 2006 (UTC)

Koukám, že názvy ranků zde mají jiný roszlišovak než v článku Fytocenologie. Mělo by se to nějak sjednotit a případně přejmenovat.--Juan de Vojníkov 13:28, 15. 2. 2007 (UTC)

Správný poznatek. Rozlišovač má být asociace (fytocenologie). (A ten rozlišovač fytocenologie by měl být u všech fytocenologických kategorií, aby se to nepletlo kdyby u některých by a u některých nebyl.) --snek01 14:24, 15. 2. 2007 (UTC)