Diskuse:Mccheta-Mtianetie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mapy Мцхета-Мтианети на административной карте Грузии.png a příbuzné jsou nepoužitelné ze tří důvodů: 1. Jedná se o trojbarevný obrázek a změť čar, ze kterého není patrné, která barva a čára co znamená a kde se příslušný kraj nachází (zda je představován barvou bílou, případně kterým z odstínů šedi). Bez legendy je takový obrázek nepoužitelný. 2. Území zde zakreslené jako "mimo kontrolu Gruzie" na první pohled obsahuje i území, které ruská armáda zjevně vyklidila a opět pod kontrolou Gruzie je. 3. Objektivní mapu tohoto typu bude těžké vytvořit, když oficiální hranice neexistuje a masívy (tipněme 60% území Osetie) není kontrolováno nejen Gruzií, ale ani Osetií či ruskou okupační armádou. Karel61 (diskuse) 3. 8. 2013, 23:54 (UTC)


1. Mě se zdá poměrně jasný a zobrazuje navíc i okrsky.

2. Zobrazené je pouze území Abcházie a Jižní Osetie, které gruzínská vláda neovládá.

3. Oficiální hranice v podstatě existuje je stejná jako hranice Jihoosetské autonomní oblasti. Horské masívi jsou také kontrolovány (pokud jsou na hranici tak jsou střeženy). Jinak by neexistovala třeba hranice mezi Francií a Španělskem nebo hranice mezi Gruzií a Ruskem. --Dag13 (diskuse) 4. 8. 2013, 10:47 (UTC)

Hranice mezi Francií a Španělskem nebo hranice mezi Gruzií a Ruskem jsou jak dvojstranně, tak mezinárodně uznány a vykolíkovány. Hranice mezi JO a Gruzií neexistuje ani de facto, ani de jure. To je velký rozdíl. Horské masívy "nekontroluje" Rusko ani na dobře 30% území Čečenska, natož v JO. Spíš mám pocit, že k nějaké dohodě či dočasnému kompromisu mezi Saakašvilim a Ruskem v rámci smlouvy o pohraničním styku (Vrchní Lars) došlo (aby nedocházelo ke střetům, nemuseli se hrabat sněhem a nechávat se zasypávat lavinami). Představa, že ruští vojáci se někde hrabou po kopcích a něco kontrolují, když "nejde o život", mi připadá nepravděpodobná. Z vlastní zkušenosti nepochybuji, že budou hlavně chlastat, pokud možno nikam nechodit, prodávat zbraně a munici, aby na chlast měli, kšeftovat s domorodci a do výkazů sepisovat tuftu. Karel61 (diskuse) 6. 8. 2013, 16:06 (UTC)

Hranice Jižní Osetie byly vykolíkovány v době SSSR. Používá stejné hranice jako Jihoosetská autonomní oblast. Tyto hranice de facto existují a všechny kontrolovatelná území jsou kontrolována, ty nekontrolovatelná nemůže kontrolovat ani druhá strana takže zde platí hranice vytyčené za SSSR.--Dag13 (diskuse) 6. 8. 2013, 19:07 (UTC)

Co tadyta mapa.? Když tam nechcete mít okrsky tak by vám mohla vyhovovat.--Dag13 (diskuse) 4. 8. 2013, 13:19 (UTC)

Jasné, přehledné, aktuální - bez výhrad. Karel61 (diskuse) 6. 8. 2013, 16:06 (UTC)