Diskuse:Lunisolární kalendář

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přechodný měsíc[editovat zdroj]

Doplnil jsem text konstatováním, že se přechodný měsíc vkládá koncem zimy mezi měsící Adar a Nissan a nazývá se Adar II nebo Adar Beth. A že se vkládá sedmkrát v rozmezí 19 let. A že v roce 2005 (dle židovského kalendáře 5765) Adar II byl ve dnech 12.3 až 9.4. Tuto informaci pan cenzor vymazal. Snad aby tam nechal informaci, že přechodný měsíc se vkládá v době žní. Což pravda není. I kdyby to vymazal znovu.

cnw -- Tento komentář byl přidán 28. 1. 2006, 23:03 (UTC)

Tato Vaše informace, pokud dobře chápu, se týká židovského kalendáře a nikoliv obecně starověkého lunisolárního kalendáře, kterému je tento článek věnován a na který se také vztahuje formulace o žních. --Li-sung 23:52, 28. 1. 2006 (UTC)
Máte pravdu. Ale protože jste jako příklad pro lunisolární kalendář dal kalendář židovský, dal jsem tam toto upřesnění. Přičemž kliknutí na židovský kalendář nedalo žádný text a tak toto upřesnění mělo svoje raison d´etre pod tímto heslem. Až někdo napíše něco specifického o židovském kalendáři, resp. kliknutí na jeho odkaz mne k němu povede, rád tam svůj text převedu.
Domníval jsem se však, že účelem wikipedia je informovat. Ne ničit práci druhých. Nekritizoval bych proto převedení mého textu jinam. Kritizuji jeho vymazání.
cnw -- Tento komentář byl přidán 29. 1. 2006, 0:29 (UTC)