Diskuse:Litice nad Orlicí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Z webových stránek hradu Litice jsem se souhlasem kastelána použil blok pro článek ve Wikipedii, ale tuto pasáž tam postrádám, znamená to, že byla odstraněna. Odvolávám se tímto na níže vlepený e-mail a žádám o obnovení textu v té podobě, jak jsem jej editoval. Děkuji, P.S. - Aqualung ______________________________________________________________________ Vážený pane Urbánku,

Nejsem sice autorem tohoto textu (http://hrad.litice.sweb.cz/cz/historie.htm) a autor mi ani není v současnosti znám (na originálu není autor uveden a nejsou tam uvedena ani žádná autorská práva). Napsal jej zřejmě nějaký (dnes zřejmě bývalý) zaměstnanec Státního památkového ústavu v Pardubicích (dnes Národní památkový ústav). Jako zaměstnanec Národního památkového ústavu text volně šířím v rámci propagace objektu a jeho historie. Text je také volně používán jako učební text pro průvodce. Stejně tak byl také použit pro vytvoření oficiální stránky hradu Litice.

Souhlasím s použitím textu z našich internetových stránek. Jsem toho názoru, že se jedná o běžně dostupné informace a jejich veřejné šíření je žádoucí.

Pan Petr Sedloň, který stránku editoval, mě požádal o souhlas se zveřejněním a já jsem mu tento souhlas udělil.

S pozdravem Dalibor Urban - kastelán


kopie: Petr Sedloň


Původní zpráva-----

Od: Informa??n?t?m Wikipedie [1] Odesláno: 4. prosince 2006 14:38 Komu: hrad.litice@seznam.cz Předmět: Re: [Ticket#2006120410011045] Povolen? k u??it?materi?l??


Dobrý den,

Obracím se na Vás ve věci informací umístěných na stránce http://hrad.litice.sweb.cz/cz/historie.htm. Obsah této stránky byl formou zkopírování bloku textu použit při tvorbě článku Litice (hrad) v internetové otevřené encyklopedii Wikipedie.

Protože klademe velký důraz na dodržování autorského práva, nelze bez výslovného souhlasu autora tento text zveřejnit. Je třeba mít na paměti, že takový souhlas může udělit pouze ta osoba, která je skutečným držitelem práv k tomuto textu.

Materiály umístěné na Wikipedii jsou zveřejňovány pod licencí GNU FDL (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License ). Český překlad licence můžete nalézt na adrese http://www.gnu.cz/article/36/ .

Pokud neobdržíme odpověď na tento e-mail, budeme to považovat za vyjádření nesouhlasu s použitím předmětných materiálů.

Všechny články na Wikipedii může každý uživatel Internetu libovolně editovat, případně vytvářet nové články. I Vy můžete. Pokud se rozhodnete přispívat spolu s námi do Wikipedie, bude nám ctí.

Zvažte prosím rovněž, že vyjádření souhlasu znamená, že text bude možno zveřejnit nejen na Wikipedii, ale při dodržení podmínek licence GNU FDL také kdekoliv jinde. Z tohoto důvodu nemůže být souhlas omezen žádnými dodatečnými podmínkami, např. "pouze pro zveřejnění na Wikipedii", "pouze nekomerční využití" a podobně.


S pozdravem, Jan Urbánek

Ten text nikdo odsud neodstranil. Jen je v jinem clanku - je na Litice (hrad) a ne tady. -- Singularita  22:23, 5. 12. 2006 (UTC)