Diskuse:Letní kino

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji odstranit z hesla zmínky o největším či druhém největším kině ve střední Evropě a to ze dvou důvodů:

  • Střední Evropa je velmi nejasný pojem, pod kterým si každý představí trochu něco jiného. Spojení "největší ve střední Evropě" toho tedy moc neříká, neboť z něho neplyne, na jakém území se nic většího nevyskytovalo.
  • Údaje jsou zdrojovány pouze vyjádřením nějakého promítače v letním kině, které zní: "Uvádí se, že to bylo největší ve střední Evropě", aniž by tento promítač specifikoval, kde se to uvádí a jaká autorita to uvádí. Jan.Kamenicek (diskuse) 5. 8. 2012, 22:41 (UTC)
Jak už jsem psal, počkejme na další zdroj, snad ho někdo dodá. Jinak pojmu „střední Evropa“ bych se až tak nebál – je to běžně používaný pojem, co na tom, že je trochu vágní? Určitou informaci (např. rozhodně víc než ČSSR) dává. Ale třeba se to ještě upřesní. Říká to tam i moderátorka – myslíte, že si to ČT neověřila (nevím)? Pravděpodobně by bylo jednodušší najít zdroj pro největší kino v ČSR/ČSSR, což samo o sobě by byla dost zajímavá informace (a s ní bych se do Zajímavostí také spokojil). S pozdravem --Jiří Janíček (diskuse) 7. 8. 2012, 16:24 (UTC)
Samotný pojem střední Evropa mi tolik nevadí (např. že něco leží ve střední Evropě atp., to samozřejmě nějakou představu dává), ale vadí mi spojení "největší ve střední Evropě". Největší v bývalém Československu by bylo mnohem lepší. V takovém případě by asi stačil i tento zdroj, o Československu určitě tvůrci pořadu měli ponětí dobré. Jan.Kamenicek (diskuse) 8. 8. 2012, 08:32 (UTC)
Přeformuloval jsem to na "území bývalého Československa a SNAD i okolních států". Může být? Jan.Kamenicek (diskuse) 25. 8. 2012, 23:25 (UTC)
Ideální by bylo se vyhýbavým slovům vyhnout úplně.--Byrnjolf 12. 9. 2012, 00:30 (UTC)