Diskuse:Letecká společnost

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Martin2035

Nemáte někdo relevantní informaci k používání slova "Aerolinky"? Podle mého názoru je to nespisovné označení, zkrácení nebo spíš familiární tvar slova Aerolinie ve smyslu letecké společnosti. Souvislost s anglickým výrazem Airlines je zřejmá, je to přepis do češtiny, který funguje asi od vzniku ČSA a nic proti němu nemám, pokud je součástí názvu společnosti. V současné době se místo "letecká společnost" nebo "Aerolinie" zhusta používá právě slovo "Aerolinky", které se mi nelíbí. Chápu to v tisku a v televizi, kde se to všechno k mé nelibosti blíží bulváru a těžko s tím něco uděláme. Ale zde na Wikipedii mne to mrzí, myslím, že sem slovo "Aerolinky" nepaří. Názory? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 193.228.234.132 (diskuse)

Souhlasím s Vámi, slovo aerolinky v textu klidně přepiště. --Martin2035 (diskuse) 28. 12. 2016, 23:14 (CET)Odpovědět
Je to obecnější problém, nejde mi o článek. Je to např. v Aktualitách z 23.12.2016 a to opravit nedokážu.
Jasně, chápu, zkuste se obrátit na editory aktualit a jistě to přepíší. Vyhledám si další výskyty slova „aerolinky" na cswiki a zkusím to přepsat. --Martin2035 (diskuse) 29. 12. 2016, 15:42 (CET)Odpovědět

Já nejsem wikipedista a neumím to, jestli budete někdo té dobroty a pokusíte se to napravit. Jen jsem na to chtěl touto formou upozornit. Díky moc.