Diskuse:Ledeč nad Sázavou (hrad)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 měsíci od uživatele Ta-Sebrina v tématu „Zdroje - Reklama - Neutralita

Zdroje - Reklama - Neutralita[editovat zdroj]

1 Zdroje. Celý článek má jenom 5 zdrojů ze kterých jenom 3 jsou významově důležité, pro článek tohoto rozsahu to není dostatečné (viz počet poznámek "[zdroje?]" v sekci historie, stejně jako sekce historie by zbytek stránky měl být ozdrojován).

2 Reklama. Sekce "Možnosti pro návštěvníky" používá stylistku inzerátů, není objektivní a tónem se blížející reklamě.

"Na hradě je již výše zmíněné muzeum, od roku 2013 je ale přesunuté do nově zrekonstruovaných interiérů. Kromě muzea je možné od roku 2015 navštívit první prohlídkový okruh, jehož tématem je retro šedesátých a sedmdesátých let 20. století. Vystoupat lze nejen na věž, ale i na dřevěné lávky v půdních prostorech, ze kterých je možné si prohlédnout zřícené interiéry východního křídla. Od roku 2015 je pro návštěvníky k dispozici nová kancelář s možností drobného občerstvení.

Od roku 2017 je zde nově Muzeum Jaroslava Foglara – první stálé muzeum věnované našemu významnému českému spisovateli, který pozitivně ovlivnil mnoho generací(????). Hrad Ledeč nad Sázavou byl pro toto muzeum vybrán vzhledem k blízkosti řeky Sázavy a nedaleké Sluneční zátoce, kde pan Foglar úspěšně rozvíjel skauting v České republice."

Text je silně "zvací" a má značně jiný tón od zbytku sekcí, text byl buďto zkopírován ze stránek propagující hrad nebo byl napsán lidmi snažejíc se o reklamu a měl by být přepsán.

3. Neutralita Sekce "Rekonstrucke" používá citově zabarvené vyjádření vzhledem kastelánům, nejedná se o neutrální popis událostí a citově zabarvené výrazy minimálně musí být přepsány (viz "První porevoluční kastelán, pan Svoboda se zasloužil o záchranu chátrajícího hradu opravením všech střech, nechal opravit hradní věž a provedl další záchranné práce.")

Tento bod je snad nejmíň do očí bijící, ale v každém případě se to musí opravit. --Ta-Sebrina (diskuse) 21. 2. 2024, 21:58 (CET)Odpovědět

Článek není v dobrém stavu, nicméně nezbývá než doporučit: editujte s odvahou. --Petr Kinšt (diskuse) 22. 2. 2024, 20:33 (CET)Odpovědět
Dobře podotknuto! S plnou upřímností jsem označila části s chybami a přidala jsem odůvodnění před tím než jsem je začala měnit, protože jsem nechtěla omylem přesáhnout, děkuji za odpovědět! --Ta-Sebrina (diskuse) 23. 2. 2024, 14:37 (CET)Odpovědět