Přeskočit na obsah

Diskuse:Lípy u kostela

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč zrovna "Lípy u kostela" směřují na "Seznam památných stromů v okrese Benešov"? Jan.Kamenicek (diskuse) 18. 8. 2013, 17:00 (UTC)

Není to případ jedněch konkrétních lip. Původní návrh řešení otázky památných stromů na Wikipedii byl takový, že nemá smysl systematicky zakládat články pro každý památný strom, když by ~85 % z nich obsahovalo jen dvě-tři věty. Namísto toho se měly založit seznamy, u každé položky by byla unikátní kotva (až sem je hotovo) a pak každý strom, který nemá vlastní článek, bude mít přesměrování na svojí seznamovou položku (pomocí kotvy). Přesměrování jsou ale hotová jen částečně, protože vznikl problém - mnozí wikipedisté při tvorbě seznamů nepoužívali pro stromy unikátní názvy, ale příliš obecné (např. "dvě lípy" atp.), z čehož se samozřejmě přesměrování vytvořit nedá. Tato záležitost je proto otevřená - pro dořešení by bylo třeba pojmenovat stromy v seznamech trochu unikátněji a vytvořit příslušná přesměrování. --Xth-Floor (diskuse) 18. 8. 2013, 17:35 (UTC)
Z tohoto vysvětlení ale stále nechápu, proč existuje přesměrování "Lípy u kostela", a proč směřuje zrovna na Benešovský seznam a ne nějaký jiný z mnoha. Benešovský seznam sice obsahuje mj. položku 3 lípy srdčité u kostela v Louňovicích pod Blaníkem, ale jiné seznamy obsahují také podobné položky, např. Seznam památných stromů v okrese Vsetín obsahuje položku Lípy u kostela ve Zděchově a Seznam památných stromů v okrese Klatovy zase položku Lípy u kostela v Zelené Lhotě (atd.), takže proč to směřuje zrovna na Benešovsko? Koneckonců "Lípy u kostela" by mohly směřovat i přímo na článek Lípy u kostela v Zelené Lhotě. Toto přesměrování podle mne nedává dobrý smysl a navrhuji ho smazat. Jan.Kamenicek (diskuse) 18. 8. 2013, 21:32 (UTC)
Nebylo by v tom případě vhodnější rozšíření na rozcestník? --Xth-Floor (diskuse) 19. 8. 2013, 06:31 (UTC)

Zahajte diskusi ke stránce Lípy u kostela

Zahájit diskusi