Diskuse:Kvantová gravitace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vyzařování černých děr s kvantovou teorií gravitace nesouvisí. To co je o tomto jevu známo je pouhou kvantovou teorií nějakého pole v zakřiveném časoprostoru. Naopak chybí jakákoliv zmínka o kosmologii. Také chybí jakákoliv zmínka o experimentální neverifikovatelnosti teorií kvantové teorie gravitace (což je zásadní problém, protože jinak bychom už kvantovou teorii gravitace měli). Já mohu dodat pouze základní informace k teoriím založeným na kanonických metodách, a proto nechci dané heslo nějak rozšiřovat. Celkově je to heslo opravdu hrozné. Budí to dojem nějakého nicneříkajícího konsensu.

No je to pahýl a je tak označen. Vytýkat mu v této fázi, že je velmi obecný, nemá dost dobře smysl. Když ho nerozšíříte Vy, může se snadno stát, že ho ještě pěkně dlouho nerozšíří nikdo.
Jinak závěrečná stadia vyzařování černých děr s kvantovou teorií gravitace souvisejí, neboť (a to je právě to, co nevíme a kvantová teorie pole by to mohla ujasnit) jde o zánik černé díry. Tam už si s obyčejnou kvantovkou v zakřiveném prostoru nevystačíme. --Miraceti 07:33, 5. 11. 2007 (UTC)

Dovolím si opravit větu "...a to je právě to, co nevíme a kvantová teorie pole (má být asi gravitace) by to mohla ujasnit". Ano i ne. Proces vypařování je jasný, jeho možný konec nikoliv. Proto není zřejmé, že souvisí s kvantovou teorií gravitace. Abych jenom neremcal, tak něco připravím.