Diskuse:Krásno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč ze stránky o městě Krásno zmizely údaje a linky na instituce, sdružení a těch pár významějších firem ve městě, stejně jako údaje o literatuře a písemných zdrojích informací o městě Krásno?

Šlo o věcná a suchá fakta, která snad už ani věcnější být nemohla. K encyklopedickým údajům o městě rozhodně patřila, nikoho nepropagovala, nikoho nehaněla a byla obsahově správná. Nebyla odnikud opsána, okopírována, ani nic jiného co by porušovalo autorský zákon ani jiné zákony.

Většina odkazovaných linků byla na občanská sdružení ve městě, která vyvíjejí obecně prospěšnou činnost. V případě děl šlo o písemné odkazy na přesně zdrojované práce konkrétních autorů (většinou dávno mrtvých). I když jde převážně o německou literaturu, byla tato literatura pouze věcně historiografická a ani v jednom připadě nešlo o práce propagující nějaké národnostní či jiné ideologie.

Z tohoto pohledu je takové odstranění velkým otazníkem nad oprávněností takového zásahu, nebo minimálně nad úrovní toho, kdo tak učinil. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 195.47.0.93 (diskuse)

No, podle toho, co vidím v historii článku, tak zřejmě zkopírovaný text šlo (http://www.obec-krasno.cz/historie.htm), nebo šlo o text velmi podobný. A na vaší diskusní stránce je taky upozornění, že váš příspěvek zřejmě porušoval autorská práva. Ale nevím, nejlepší by bylo se zeptat těch, kteří text odstranili, na jejich diskusní stránce: Wikipedista diskuse:Tlusťa nebo Wikipedista diskuse:Vrbova. Doporučuji vám však příště si odpustit vaše sarkasmy (např. o úrovni těch, kdo na wiki hlídají porušování autorských práv). --Daniel Baránek 21:55, 1. 11. 2007 (UTC)

Vaše odpověď je minimálně absurdní. Seznam významných rodáků vypracovaný kýmkoliv nemůže být jiný, než na oficiálních stránkách. Leda, že bych si nějaké vymyslel. Navíc pokud jste si ráčil všimnout, na Vámi odstraněném textu je řada údajů, které na obecním webu nikde nenajdete.


Navíc jsem autorem těch textů, které na Vámi zmiňovaném sajtu jsou. A mnohých dalších o historii regionu. Nicméně pokud Vám ani to nestačí, příště, než budu něco vůbec editovat na Wikipedii, pošlu Vám písemný Lenky Sidoriakové a všech, kteří kdy cokoliv o Krásně napsali. V některých bodech by se to totiž mohlo shodovat.

Tedy pokud vůbec ještě nějaké příště bude... O čemž začínám celkem pochybovat. A sarkasmus si v takovém příapadě rozhodně ponechám.


S pozdravem


Vladislav Podracký

info et krudum.cz info et cinarstvi.cz info et hornislavkov.cz

Hlídat autorská práva na Wikipedii povinností všech, chrání totiž i Váše práva jako autora, přitom stačí tak málo: poslat mail s povolením na adresu zdejšího OTRS tedy sem: info-cs@wikimedia.org, je to sice malé zdržení, ale Wikipedie se musí chránit také. Věřím, že tohle nebyla Vaše poslední editace zde, cenné příspěvky v rozšiřování článků vždycky uvítáme. Pokud budete s něčím potřebovat poradit neváhejte a ozvěte se, nikdo Vás odtud přeci nevyhání :-).--Horst 12:57, 4. 11. 2007 (UTC)