Diskuse:Kennedyho vesmírné středisko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nejen doplnit[editovat zdroj]

Prosbu k těm, co ví. V každém z desítek hesel kosmonautů a letů je tento kosmodrom zmiňován. Jenže to jméno po Kennedym neměl od svého začátku a starší publikace uvádí pouze Canaveral či Mys Canaveral, jsou i formulace jen anglické, jen málokteré na tento v češtině asi správný a úplný. Každý odkaz by měl vést na heslo toho jediného kosmodromu. Vím, že existuje také heslo Canaveral a že nejsou shodná ani svým obahem. Prosím doplnit datum přejmenování samotného kosmodromu a promyslet, zda všechny odkazy v kosmonautice na Canaveral nemají být svedeny sem, na toto heslo. Nebo naopak. Bude se to týkat opravdu velkého množství již vytvořených stránek. Obdobný problém bude u Bajkonuru, čili jak rozhodneme tady, tak i tam. (Zákupák) --P.Starý 05:36, 5. 3. 2008 (UTC)

To co vypustili z Kennedyho vesmírného střediska (KSC) jistě sem má odkazovat, ale pozor některé sondy se vypuštěli z vojenské základy na mysu Canaveral, která není součástí KSC. Jinak středisko má jméno od roku 1963. --Li-sung 11:23, 5. 3. 2008 (UTC)
A co jestli z té vojenské části vypouštěli i lety raketoplánů s špionážním posláním (několik jich bylo v 80.tých letech)? Ale to není podstatné, spíš to, zda bez ohledu na možnou vyjímku všechny dosud užité odkazy předělat z Canaveral na KSC, nebo se s tím nezatěžovat, prostě to má názvů více a hotovo. Nebo to řešit soustavou přesměrování hesel? Čekám na více názorů --P.Starý 18:50, 6. 3. 2008 (UTC)
Co já jsem zjišťoval, tak všechny lety raketoplánů Space Shuttle startovaly z rampy 39A či 39B na KSC. Myslím, že odjinud ani startovat nemohly, protože jinde rampy schopné vypustit raketoplán nemají ;-). Co se týká ale ostatních raket, tak tam bude potřeba si dát pozor a kosmodrom, odkud startovaly, dobře ověřit. Na mysu Canaveral to mohlo být z Kennedyho vesmírného střediska nebo z vojenské základny Cape Canaveral Air Force Station. Některé zdroje uvádějí ještě Eastern Test Range, což je oblast zahrnující KSC, základnu na mysu Canaveral a startovací rampy na dalších ostrovech v Atlantiku. Přeji hezký den --ZK001 00:40, 8. 3. 2008 (UTC)