Diskuse:Jozef Šimúth

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 měsíci od uživatele Xyzabec v tématu „Údajná spolupráce s STB

Údajná spolupráce s STB[editovat zdroj]

V článku je již od jeho založení v roce 2012 uvedeno:"Státní bezpečnost ho evidovala jako důvěrníka (krycí jméno MIRO LUKÁČ)" s odkazem na Cibulkovy seznamy. Údaje v Cibulkových seznamech ale nesouhlasí se záznamem o osobě téhož jména v záznamech bratislavské Správy ŠtB. Dne 14. 7. 2022 vložil uživatel 90.64.209.203 následující text (přesunuto z článku):

"Údaj v registračných protokoloch Ústavu pamäti národa je nepravdivý.

Požiadal som písomne Ústav pamäti národa o predloženie dôkazov o mojej spolupráci so ŠtB.

Predseda správnej rady Ústavu pamäti národa Ondrej Krajňák mi v liste  č.: DR/2013/0001622-OS zo dňa 27. januára 2015  napísal:

Ústav pamäti národa nenesie žiadnu zodpovednosť  za písomnosti a dokumenty, ktoré vytvorili zložky bývalej ŠtB. Vo Vašom prípade môže ÚPN potvrdiť len to, že v Archíve ÚPN písomnosti dokumentujúce spoluprácu osoby s menom Jozef Šimúth, nar. 21.decembra 1936, evidovanej v protokoloch bývalej ŠtB v kategórii „Agent“ sa  nenachádzajú.

Napriek tomuto písomnému potvrdeniu, som sa  ešte obrátil aj na súd, aby ÚPN prezentoval pred svedkami či disponuje dôkazmi o mne ako agentovi ŠtB.Na súdnom pojednávaní na Okresnom súde Bratislava I dňa 22.9.2016 právny zástupca Ústavu pamäti národa nepredložil žiadny dokument a ani iný dôkaz usvedčujúci  ma ako agenta ŠtB. Pre mňa to bola dostatočná satisfakcia o mojej neoprávnenej evidencii agenta ŠtB.  

Uznesenie súdu je: „Súd dnešné pojednávanie odročuje za účelom doplnenia dokazovania na neurčito“.

Vzhledem k uvedenému podle mého názoru nelze spolupráci s STB považovat za dostatečně věrohodně prokázanou. --Xyzabec (diskuse) 15. 11. 2023, 14:22 (CET)Odpovědět