Diskuse:Josef Kainar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

pocatky jeho tvorby jsou ovlivneny existenciONalismem, nema to by pouze existencialismem ? existuje vubec existenciONalismus ?, nechtel jsem to opravovat protoze si nejsem 100% jisty, diky za pripadne osvetleni Unknown entity 18:58, 22. 5. 2006 (UTC)

Pokud si to ještě dobře pamatuji ze školy, tak je to existencialismus. Možná se to plete s expresionismem. Takže jsem pro opravit. --Mabfred 13:23, 26. 5. 2006 (UTC)

Ukázka z díla[editovat zdroj]

Viz mé dnešní vyjádření na stránce Diskuse:Vladimír Holan#Ukázky. Zde to je sice trochu obezřetnější, přesto nevím, zda by to vždy bylo možno označit jako citát. -jkb- (cs.source) 14:02, 20. 3. 2007 (UTC)

Josef Kainar se narodil v Rakousku-Uhersku. V roce 1917 Československo neexistovalo.


Autor rádoby cudně zamlčuje, že Kainar, jakkoliv jeho texty působí nonkonformě a jsou oblíbeny u nonkonformních hudebníků, byl odhodlaným a zapáleným členem KSČ. Pokud vím, nikdy se slůvkem nepostavil proti excesům komunistického režimu u nás. A to ani vůči těm, které byly namířeny proti nekomunistickým literátům. Naopak s výhodou pro sebe těžil ze všeho, co komunistický režim poskytoval svým prominentům a řadí se do smutné masy před a poúnorových rudých kulturtraegerů, kteří svůj obrovský talent dali do služeb zla. Zemřel na Dobříši - sídelním zámku bolševických literátů.

Ing. P. Gabriel st. Jedovnice