Diskuse:Jezdcova procházka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Opravdu se běžně užívá "jezdcova procházka"? Za mých studijních let jsme tomu tuším říkali "procházka jezdcem". --Mmh 00:03, 15. 3. 2008 (UTC)

Popravdě, nad názvem jsem dlouho přemýšlel, protože za mých studijních let jsme tomu říkali prostě "úkol objet koněm šachovnicu" :-)) Proto jsem zkoušel i Google, který mi na variantu "procházka jezdcem" nevyhodil ani jeden odkaz, kdežto na variantu "jezdcova procházka" jich pár našel (i když jedna je moje příprava tohoto článku). Tak jsem se přiklonil ke druhé možnosti. Na tu první ale udělám aspoň redirect. Jan.Kamenicek 00:17, 15. 3. 2008 (UTC)
Aha, díky. Příležitostně zkusím vyhrabat nějaké své zápisky z teorie složitosti, tam bych to mohl mít. (Ale bude to až časem, nyní se stěhuji a mám to všechno v hromadách.) --Mmh 00:37, 15. 3. 2008 (UTC)

Předchůdci[editovat zdroj]

K dotazu na zdroj. Předpoklad, že známé jezdcovy procházky měly své předchůdce, vyslovil George Jeliss ve svých Knight's Tour Notes, kapitola Early History, kde píše: "...no doubt there were precursors that have not been recorded". Jan.Kamenicek 08:53, 5. 4. 2008 (UTC)

Dobrá. Dodal jsem tam ref. Myslím, že uvedené tvrzení je „domněnka“, a tedy si ho zaslouží. Glivi 19:35, 5. 4. 2008 (UTC)