Diskuse:Jarov (Dolní Břežany)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Vlout

UPŘESNĚNÍ A OPRAVA TEXTU:[editovat zdroj]

Osada Jarov je situována na jižní hranici hlavního města na katastrálních území jak Prahy, tak dalších dvou obcí. Je osadou navazující na obec Ohrobec u Prahy, do jejíhož katastru spadá její velká část a kde se nachází také železniční stanice. Další části chatové osady se nachází v katastru Dolních Břežan a Prahy.
Zastávka nikdy neměla v názvu katastrální příslušnost, neboť obsluhovala celou oblast Jarova bez ohledu na to, kam která část náleží. To se změnilo v době před výstavbou výzkumného ústavu v Břežanech, kdy jednou z podmínek výběrového řízení bylo, že obec, která má být pro výstavbu instituce vybrána, musí mít železniční stanici. Jelikož nejbližší stanicí k Břežanům bylo nádraží Praha - Zbraslav, jejíž zařazení (byť dočasné pro účely výběrového řízení) do Břežanského katastru nepřicházelo v úvahu, byla "obětována" zastávka Jarov, i když s Břežany de jure, ani de fakto nemá nic společného a to ani dopravní spojení. Dnes je toto opatření příčinou mnoha zmatků.
Funkčně má obec nejblíže k obci Vrané nad Vltavou, kde je obyvateli Jarova využívána síť obchodů a služeb a pod jehož poštu náleží (ev. náležela) v době psaní tohoto příspěvku. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 2a00:1028:8387:8042:2125:5290:d5d:c57d (diskuse)

Dobrý den. Neodstraňujte již prosím informace o správní příslušnosti osady, skutečností totiž je, že je součástí pouze obce Dolní Břežany. Srov. např. odkaz v textu na územně identifikační registr, příp. také zde či zde. --Vlout (diskuse) 16. 9. 2017, 20:29 (CEST)Odpovědět