Diskuse:Japonci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

A co s tímto? Jako zvláštní heslo - pochybuji, do archívu n. jó. -jkb- 17:01, 18. 4. 2005 (UTC)

Vydržte, zkusím s tím ještě tenhle večer něco udělat. Stejně časem budeme muset mít články i o národech a národnostech. Srovnejte např. de:Kategorie:Europäische Ethnie. Jenom váhám, jak nazvat tu kategorii. Etnika? Národy a národnosti? Národopis? Miaow Miaow 18:39, 18. 4. 2005 (UTC)
no právě, jak u kategorií tak i u národností zatím v české wikipedii moc vzorů není, to dosud vždy stálo v článku příslušné země pod kapitolkou Obyvatelstvo. Myslím, že až při větším rozšíření by se měly dělat samostatné články. A tito Japonci mi přišli trochu pahýlovatí. A odkazovat u nich hned na šintoismus a kanataku jako hlavní odkazy, to se asi najde něco jiného. Takže mějte tvúrčí večer. -jkb- 19:02, 18. 4. 2005 (UTC)
P.S. Něco jako Ethnien v de: v češtině asi nebude k naleznutí, ale co udělat et(h)nické skupiny? Možná lepší než nějaké národnosti, národopis, nevím. -jkb- 19:26, 18. 4. 2005 (UTC)
Asi ano, zkusíme ten nejobecnější termín Etnické skupiny. Tam se dá hodit všechno - od současných státních i nestátních národů a národností až po etnika dávné minulosti (Hunové, Chazaři atp.). Ono přece jen takový moderní politický národ je záležitost relativně nová (vznikaly řekněme od konce 18. do 2. poloviny 20. století). Miaow Miaow 20:04, 18. 4. 2005 (UTC)
Jo. Proto si navíc myslím, že takové dělení kategorie jako je třeba v de: (tedy evropské etnie atd.) asi nebude tak zcela optimální, je to více méně politické dělení podle kontinentů. Asi si na to bude muset někdy sednout nějaký etnik, ale etnické skupiny se dělí imho trochu jinak (stejně jako třeba jazykové skupiny, ty taky nejedou podle kontinentů a bloků). Ale brzo bude třeba pokračovat v diskusi někde jinde, asi u té kategorie. -jkb- 20:31, 18. 4. 2005 (UTC)