Diskuse:Jan Stern

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Čerpá z toho prakticky, ale teorii, proto teoreticky. Ovšem není podloženo. Rozhodně ale může zůstat. --Ria 15. 10. 2009, 08:45 (UTC)

Zajímavá encyklopedie, v níž může zůstat to, co není podloženo. Gratuluji. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.113.155.222 (diskuse)

Ale i pro Vás bezebytku platí co Vy sám sem nenapíšete, to zde opravdu uvedeno nebude ** MiroslavJosef 15. 10. 2009, 11:30 (UTC)

Morgmeil: no a? je to rozhovor s fotografií, předpokládám, že Sternem autorizovaný

Opravdu je vhodné, aby byl seznam externích odkazů delší než samotné encyklopedické heslo? To je funkce wikipedie? - být rozcestníkem? Seznamem všech zmínek o předmětu hesla na webu? Zvláště PR rozhovorů? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) VHS (diskusepříspěvky)

Fakta o Janu Sternovi[editovat zdroj]

Ono je to celé trochu složitější. Sternův coming out (oznámení, že jsou jeho knihy mystifikace a že on sám je "humorista") přišel až bezprostředně poté, co jsme spolu domlouvali (já a Stern) spolupráci na webu janstern.cz - pak jsme se nepohodli, já řekl, že ten web udělám i bez něho a Stern se pomátl. Začal vyhrožovat smrtí, psát psychopatické maily a celé to vyvrcholilo tím, že přišel se svým coming outem v duchu "Hahaha, jen jsem si z vás 7 let dělal srandu."

Ale ještě předtím to naštěstí celé "pokazil" tím, že spamoval v diskuzích, kde opět vyhrožoval smrtí a posílal všechny do plynu (viz. např. diskuze pod http://psychoanalyza.com/az-na-dren-podruhe/). To, že se "někdo" začne od 18.5. podepisovat jako Jan Stern a rozjede totální psycho a pak úplnou náhodou (o pět dní později) vyjde na blistech Sternův článek o tom, že jeho knihy jsou fake, to je prostě až příliš velká "náhoda".

Jak to celý probíhalo jsem zmapoval tady: janstern.cz/jak-vznikal-janstern-cz/ Z tohohle se dá myslím velmi dobře poskládat obrázek o tom, jak to celý bylo a doporučuju si to projít, než tu někdo odsouhlasí i třeba jen to, že Jan Stern má být "humorista".

Co se mě týče, já už teď udržuju web janstern.cz jen proto, abych lidem ukázal, co je Stern vlastně zač a jak je to celé doopravdy. Nebo-li snaha Sterna přesvědčit svět (a asi i sám sebe), že jeho knihy jsou mystifikace, je ve skutečnosti ta jediná pravá mystifikace (neboť Stern prostě a jednoduše kecá, neboť se asi z nějakýho důvodu lekl toho, co vytvořil a rozhodl se to pohřbít). A o to samý se teď snaží i tady na wikipedii. Zmanipulovat realitu a lidi, aby mu to celý sežrali.

Takže bych se osobně přimlouval za to, aby u hesla Jan Stern na wiki byl alespoň ten odkaz na web janstern.cz, protože to je podle mě naprosto zásadní (a relevantní) informace. Lidi si z toho můžou udělat obrázek o tom, co se doopravdy stalo (byť je jasný, že se najdou lidi, který to prostě odmítnou přijmout a pro který bude pohodlnější uvěřit tomu, že si z nich Stern 7 let dělal srandu a jeho knihy jsou jeden velký vtip). Ale od toho tu ta wikipedie holt je.

Mordemy (diskuse) 8. 6. 2012, 16:28 (UTC)

"Fakta" o Janu Sternovi[editovat zdroj]

Tvoje stránka není informativní, jsou tam záměrné lži, "exkluzivní rozhovor" si si namíchal podle svého, emailová konverzace není úplná a proto není důvěryhodná. Lidi zajímá Stern a ne ty a tvoje osobní stránka, kterou zase touhle stránkou propaguješ. V těch mailech mu "hrozíš" mstou, což je všechen ten tyjátr kolem. Navíc v sekci "Napsali o webu" máš svůj článek (resp. dopis blistům) a stránky svých kamarádů (jména diskutujících jsou totožná), kde o Sternovi "diskutují" stále stejní lidé (ilustrativní je zdejší vandalismus v historii). Svými manipulacemi nudíš. Pomoroy (diskuse)

"Manipulace"[editovat zdroj]

Je mi líto, jediná lež na janstern.cz je v sekci Knihy na prvním řádku (ta první kniha je narážka na Sternův výrok, který pronesl v mailové konverzaci). Exkluzivní rozhovor je mix, ovšem mix ze skutečných výroků JS. Z těch mailů si lze poskládat obrázek o tom, co a jak Stern řekl (nikde jsem nic nedoplňoval, jen jsem překopíroval Sternovi výroky a doplnil k nim otázky). Mailová konverzace je úplná. Další maily od Sterna už se nesli pouze v duchu výhružek/nadávek, na který jsem logicky nijak nereagoval (a nemá smysl zveřejňovat dalších odhadem 80 mailů od Sterna, v kterých pouze nadává, rozčiluje se a vyhrožuje...). Jo, lidi zajímá Stern a proto existuje ta stránka janstern.cz - aby lidem přiblížila, co se ze Sterna stalo. A proto to propaguju i tady na wiki, protože to názorně vysvětluje, o co tady ve skutečnosti jde. Že Stern není humorista, ale labilní člověk. To, že mám v sekci o webu mimo jiné stránky lidí, co znám je fakt a co jako? Tím se snižuje informační hodnota toho webu? Naopak - lidi si můžou udělat přesnější obrázek o tom, co kde Stern prováděl. Takže ne, skutečně to není žádná manipulace a "záměrné lži". Co ovšem je manipulace je Sternův pokus přesvědčit svět o tom, že jeho knihy jsou mystifikace a to, co předvádí tady na wiki (neustálé mazání odkazu na web janstern.cz) a na dalších webech. Co ovšem Stern nechápe, že i kdyby přesvědčil všechny lidi na světě o tom, že on je humorista a mystifikátor a že já jsem "neonacistický aktivista" (viz. diskuze na A2 http://www.advojka.cz/archiv/2012/12/kdo-hleda-treti-dno), tak toho nejdůležitějšího člověka - sám sebe! - nepřesvědčí nikdy. On bude vždycky vědět, jak je to ve skutečnosti a co sám sobě udělal. Realitu si ve vlastní hlavě nepřevrátí ani kdyby si do ní navrtal šrouby. Mordemy (diskuse) 11. 6. 2012, 09:31 (UTC)

Tak aby bylo jasno, ta vaše stránka:

  • 1) "exkluzivní rozhovor" - výtah ze soukromé korespondence, během níž dotyčný nevěděl, že výroky budou zveřejněny - což jasně dokazuje vedle zveřejněná korespondence
  • 2) Je fanouškem Jacquese Lacana - v knize, kterou jsem četl, proti Lacanovi dost okatě bojuje
  • 3) vydal knihu v nakladatelství Mladá fronta - žádná taková kniha neexistuje
  • 4) politickým přesvědčením je marxista - zdroj, důkaz? V knihách se k marxismu nehlásí
  • 5) V květnu 2012 prodělal psychický kolaps - zdroj? důkaz?
  • 6) Zábava nebo peníze, filozofie smyslu (2005) - žádná taková kniha neexistuje

Zkrátka a dobře: váš "humor" a vaše pomluvy nejsou relevantním zdrojem informací.

A co se týče mystifikace, tak je mi líto - vy nejste autor těch knih, vy jste je nenapsal a váš názor na ně - narozdíl od názoru autorova - nemá tedy žádnou relevanci. Autorovu verzi - mystifikace, humorista - podporuje:

Vaši verzi podporujete jen vy, osoba naprosto nedůvěryhodná (viz vaše stránky) a vaši kamarádi bloggeři, které také nikdo nezná. Vaše názory přitom stojí na pocitech, dojmech a pseudopsychologických úsudcích.

Opravdu nevím, o co se tady pokoušíte. Jestli máte nějaké psychické problémy, řešte je prosím s odborníky, nikoli přes internet a už vůbec ne přes wikipedii.

VHS (diskuse) 12. 6. 2012, 09:01 (UTC)


„Exkluzivní rozhovor je mix, ovšem mix ze skutečných výroků JS (…) jen jsem překopíroval Sternovi výroky a doplnil k nim otázky“, tak tohle je vskutku výrok! Timhle stylem bych mohl dokázat, že Karel Gott si myslí, že je převtělený Čingischán a v létě chystá svatbu s šimpanzem. Opravdu ti to nepřijde bizarní?

Dále „ta první kniha je narážka na Sternův výrok, který pronesl v mailové konverzaci“, a kdepak ten Sternův výrok v té konverzaci je, já ho nevidím, i když tvrdíš, že je konverzace úplná. Tady je jasný důkaz, že úplná není a ztrácí na důvěryhodnosti. Stejně jako ty.

K diskuzím – „lidi si můžou udělat přesnější obrázek o tom, co kde Stern prováděl“, důkaz o tom, že někde něco prováděl na základě toho, že se v diskuzích někdo podepsal „Jan Stern“, není důkaz. Je to naivní a tobě se to hodí do krámu. I když samozřejmě netvrdím, že to není možné, rozhodně to ale nepatří na wikipedii.

Vůbec k té samotné konverzaci, Stern je celou dobu slušný, věcný a je vidět, že se celou věcí důkladně zabývá a jenom po tobě chce, aby si použil své jméno a příjmení. Na to ty reaguješ tímto stylem: „Po tom, co jste v týhle konverzaci předvedl (a měl jsem upřímně řečeno chuť několikrát vás poslat do hajzlu, ale pokaždé jsem se ovládl a řekl jsem si, že mu to ještě jednou po lopatě a znovu vysvětlím) samozřejmě web janstern.cz na truc vytvořím a budu ho udržovat.“ (…) To, že se něčeho bojíte je ok, ale to, že se takhle sráčsky zašťiťujete kravinama jako je “občanské jméno” a nejste schopnej otevřeně komunikovat, to je fakt na pěst.“

No kdo by nechtěl s takovýmto člověkem na své stránce spolupracovat, že? A vůbec, co vlastně řekl tak hrozného, že si od tebe vysloužil tenhle agresivní útok? Že by chyběly nějaké maily? A nebo spíš to něco vypovídá o tvém duševním zdraví, jak zmínil VHS?

A poslední věc: "Co ovšem je manipulace je Sternův pokus přesvědčit svět o tom, že jeho knihy jsou mystifikace a to, co předvádí tady na wiki (neustálé mazání odkazu na web janstern.cz)..." A jak víš, že ten odkaz neustále maže Stern? Pokud vím, tak třeba zrovna VHS tam původně odkaz na tu stránku dal a začal ho mazat až poté, co zjistil, že není důvěryhodná. Já osobně jsem ho z výše zmíněných důvodů smazal taky.

Pomoroy (diskuse) 12. 6. 2012, 11:00 (UTC)

Doplnění[editovat zdroj]

Už jen pro úplnost: Já nejsem ten, kdo vyhrožuje smrtí a už vůbec nejsem ten, kdo podle svých slov údajně 7 let manipuloval s lidma (mystifikoval je). Pokud hypoteticky přijmu tezi, že by byla pravda to, co se Stern snaží tvrdit, znamená to ve výsledku to, že 7 let pracoval na knihách jenom proto, aby si mohl udělat z lidí srandu. 7 let, stovky stránek a všechno jenom proto, aby se někomu vysmál. I kdyby tahle verze byla pravdivá (což samozřejmě není), tak je pořád hodně smutná. No nic, janstern.cz je sedmé na SERP v Googlu na výraz "jan stern". Časem to bude janstern.cz, co bude definovat, kdo a co je Stern, nikoliv Wikipedie. Těšilo mě. Bye Mordemy (diskuse) 12. 6. 2012, 13:00 (UTC)

the show goes on[editovat zdroj]

Jan Stern je typek, co vydal par knih o psychoanalyze a hrablo mu z toho. Fabulaci se na netu zabyva kde-kdo, vcetne TETO DISKUZE, kde je opet Stern pritomen, ale proc verit cloveku, ktery predstira, ze x let cosi predstiral, ze nyni rika pravdu?

Zactete se trebas sem: http://www.brazilie.in/2012/03/konci-leto.html a rukopis je jasnej.

Humorista neni clovek, ktery se smeje sam a v kreci, nebo spis sklebi a vubec neni jasne cemu.

Tahle "debata" je dalsi Sternovskou exhibici. Navrhuju nechat Sternovske heslo s vyctem jeho knih a s poznamkou, ze bezprostredne po dopisech s Mordemym a stvoreni janstern.cz zacal autor po netu vyhrozovat ruznym lidem smrti a narokovat si, ze to cele byl vtip.

Ohledne "odhaleni" by bylo by dobre zverejnit tyto clanky z Blistu: http://blisty.cz/art/63527.html - to ma byt rozhovor z chvile, kdy se jiz projevilo prave ja pana Sterna a melo mluvit pravdu, nicmene i ten rozhovor je fabulace a napsal si to cele Stern sam; Kartous souhlasil ze sympatii se zverejnenim

http://www.blisty.cz/art/63582.html a http://www.blisty.cz/art/63560.html kde je zpochybnovana verze, ze Stern je humorista

Orbital sazkar.net

janstern.cz na blacklistu[editovat zdroj]

Už mi došla trpělivost s tím vytrvalým vpašováváním odkazu. Pokud by někdo měl dojem, že do článku opravdu patří, dejte vědět. --Mormegil 26. 7. 2012, 11:35 (UTC)