Diskuse:Jakoubek ze Stříbra

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

No právě, jak to psát? Kdysi se psalo Jan z Příbramě, nyní se však ve druhém pádu zvyklo psát z Příbrami. --Luděk 15:26, 11. 10. 2004 (UTC)

Osobně bych v těchto případech dal přednost Příbrami. Když už o té gramatice, nedávno jsem pokládal dotaz ohledně článku čtyři artikule Pražské, správně má být čtyři artikuly pražské, nevím co by se stalo s odkazy a jak je vůbec zjistit. Vrba 15:33, 11. 10. 2004 (UTC)
Stačí přejmenovat článek, původní článek se nahradí direktivou redirect, tím jsou zajištěny původní odkazy. Ještě lepší (když jde o chybný název) je zjistit odkazy pomocí volby "odkazuje sem" v boxu vlevo dole a odkazy opravit.
--Mojža 15:55, 11. 10. 2004 (UTC)

Jazyková korrektura[editovat zdroj]

Věta: "Tato idea, která se nakonec stala pro husitství natolik klíčovou, že tvořila jeden ze Čtyř artikulů pražských, na jejichž vzniku se mimochodem Jakoubek též podílel." je neúplná. Hlavní věta totiž začíná slovy: "Tato idea", ale dále už nepokračuje, následují už jen dvě vedlejšďí věty.

Děkujeme za upozornění. Jak s ním máme naložit? Víte-li, jak větu opravit, editujte s odvahou; může to dělat kdokoliv. Daniel Šebesta {diskuze | příspěvky} 4. 10. 2008, 19:18 (UTC)

Spojil jsem tu větu s následujícím. Místo "Otázka podobojí" jsem psal "Tato idea podávání sv. přijímání pod obojí způsobou (tj. chleba a vína)"... Doufám, že věta je teď jazykově o.k. Nejsem rodilý mluvčí češtiny, proto si nejsem jist. ThieleMatthias