Diskuse:Ivan Alexandrovič Gončarov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nerozumím tomu, proč je uvedeno datum i podle juliánského kalendáře? Budeme přepočítávat všechna data ve wikipedii podle tehdy platného kalednáře?

Chápu, že to má smyl uvést u říjnové revoluce, neboť byla v listopadu. Ale jinak?

(Připomínku nepodepsal Pastorius)

Přiznám se, že já zase nerozumím Vaší námitce. Chápal bych to, kdybych se pokusil wikifikovat i to staré datum, ale to nedělám. V Rusku až do revoluce platil juliánský kalendář a v literatuře, zvláště tamní, jsou data mnohdy uváděna podle starého počítání. Proto považuji za nanejvýš užitečné vždy uvést, podle jakého kalendáře ono datum je. Jistě, že je jednoduchá operace, spočítat rozdíl 12, 13... dní pro příslušné století. Ale dokud není napsáno, které datum máme před sebou, nevíme, zda přičítat či odečítat. Když to nebude rozlišeno, někdo si někde najde to datum druhé, opraví nám to atd, začne v tom být zmatek a už se nikdo nevyzná, co je správně a co ne... Ale možná by to chtělo nějakou šablonku, která by odkaz na kalendář uváděla ve zkratce (na de:, tuším, něco takového mají), aby se to v úvodu nemuselo celé rozepisovat. Miaow Miaow 11:40, 11. 10. 2005 (UTC)
A třeba u článku Alexandr Sergejevič Puškin jsou data podle gregoriánského nebo juliánského kalendáře? Asi by opravdu bylo dobré to nějak označovat. --Luděk 12:32, 11. 10. 2005 (UTC)