Diskuse:Iva Kramperová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že je potřeba, aby autor článku doložil významnost z více zdrojů. Jediný nezávislý externí odkaz vede na server Muzikus, kde se o této osobě nepíše prakticky nic. Prosím o další názory na smysl a významnost tohoto hesla. --Kubajzz 18:36, 13. 7. 2008 (UTC)

Mám podivný pocit, že autor toho článku (+ několika dalších) je zde přímo ona sama (sebechvála v Čechách ovšem vždy smrdí) --MiroslavJosef 18:42, 13. 7. 2008 (UTC)
Jen takový výkřik do tmy, ale co zavést "značkovací" šablonku pro články, které jsou pravděpodobně sebepropagační, nicméně významnost nelze zcela vyloučit (i když podle mého názoru je zhruba stejně málo významná jako každý jiný asistent na VŠ)? --Formol 19:57, 13. 7. 2008 (UTC)
Ta šablona není špatný nápad... Jenom bych se rád zeptal, jaká „chybka“? (to není útok, jen bych rád věděl co konkrétně mám příště udělat líp...) --Kubajzz 20:02, 13. 7. 2008 (UTC)


Teď jsem se koukal, že zhruba podobně doložená významnost (tj. mohl by být významný) se i u článku Pavel Svoboda vytvořeného z té samé IP. Takže asi budeme muset kvůli precedentu uznat významnost slečny Kramperové (pro úplnost - kolik tak může být v ČR doktorandů a postdoktorandů, kteří analogicky splňují kritéria významnosti třeba publikací v impaktovém časopise?). Mimochodem, Kubajzzi, chybka byla gramatická, vysvětlení jsem poslal na mail. A ještě jednou se omlouvám --Formol 20:46, 13. 7. 2008 (UTC)

Aha, už vím jaká chybka (mimochodem, žádný mail mi ale nepřišel...) Stydím se červenám se :) A děkuji za opravu
Pokud jde o tu významnost, myslím si, že mezi těmi články je rozdíl - podle doložených zdrojů dosáhl Pavel Svoboda daleko výraznějších úspěchů než Iva Kramperová, možná že právě mezi nimi se nachází ta nejasná hranice dostatečné významnosti... Viděl bych to tak, že tohleto vyšumí do prázdna, ale možná by nebylo od věci navrhnout oba články na smazání a zjistit tak, co si o tom myslí širší komunita. --Kubajzz 21:03, 13. 7. 2008 (UTC)
Obecně je to problém mladých umělců, kteří teprve začínají a nejsou dlouhu dobu veřejně známi, platí to u vážné hudby stejně jajko i v jiných oblastech umění (např. ve výtvarném umění a jinde) ** Tento problém tu bude vždycky ** --MiroslavJosef 21:07, 13. 7. 2008 (UTC)

Tak jsem vytvořil šablonu šablona:Osoba nejistého významu, možná by bylo vhodné ji do tohoto článku vložit, protože významnost/nevýznamnost asi neposoudíme... --Formol 17. 7. 2008, 16:28 (UTC)

Kritéria významnosti[editovat zdroj]

Možná koukněte na jednotlivé články v kategorii Čeští fotbalisté (namátkou: David Pašek, Milan Pacanda, Martin Knakal, Tomáš Došek) - kdo a podle čeho hodnotí významnost zde? Přijde mi, že proti tomu tihle oba dva výše uvedení byť začínající muzikanti jsou úplné hvězdy, jenže já jsem spíš na tu muziku než na sport, takže mi samozřejmě přijde důležitější jakýkoli muzikant než jakýkoli fotbalista. Chci tím říci, že je těžké a velmi ošidné hodnotit významnost, pokud se člověk dobře (to zdůrazňuji) v příslušném oboru neorientuje.

Ostatně Wikipedie má podávat informace; jejich hodnota, resp. význam zákonitě musí být různé - srv. např. heslo Olomouc s heslem Vícov, nepochybně však i ten má zde své místo. A jestli sem přece proniknou nějaké, které by zde zrovna být nemusely, Wikipedii to na kvalitě jistě neubere. Varan 19. 3. 2009, 09:34 (UTC)