Diskuse:Hybridní pohon

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele ChJn v tématu „popis principu elektrického hybridního auta

Felix: co mají být jako ty spojky (nebo převodovky?) K1 a K2? Však přece obecně je ve vozidle s hybridním pohonem prostě jakákoliv převodovka/spojka, nikde není udáno, proč zrovna K1?

Faktická přesnost zpochybněna[editovat zdroj]

To, co se píše v části Hybridní pohon#Funkce sériového hybridního pohonu odpovídá spíš paralelnímu hybridnímu pohonu (viz obrázek). Chtělo by to napsat něco o různých druzích hybridních pohonů (čerpat lze v anglické Wiki: en:Hybrid electric vehicle). Jinak by si tahle stránka zatím skoro zasloužila šablonu Pahýl, kterou jako jedna z mála na české Wikipedii nemá. :-) --Melebius 19. 7. 2010, 14:48 (UTC)

Jestli není myšleno sériovým elektromotorem. --W.Rebel 31. 8. 2010, 19:44 (UTC)

Zmatený úvod[editovat zdroj]

Pokud na začátku řekneme, že "Hybridní pohon je označení pro kombinaci několika zdrojů energie pro pohon jednoho dopravního prostředku. Nejčastěji se má na mysli kombinace elektrické a jiné trakce (elektrického a jiného pohonu) jako je tomu u elektromobilu tj. kombinace elektromotoru a spalovacího motoru...",

potom:

  • Definice hovoří o kombinaci několika zdrojů energie, ale tím řeč o zdrojích končí. Následující rozvití rozvíjí něco jiného.
  • Elektromobil je chybně představován jako kombinace elektromotoru a spalovacího motoru....

To, o co zde podle definice má jít, bude tedy spíše kombinace např.

  • akumulátoru, palivového článku, troleje,... se spalovacím motorem,
  • akumulátoru s trolejí,
  • spalovacího motoru s trolejí,

Nebo, druhá možnost, definice neodpovídá úzu. EDIT: Formulace byla původně správná, chyba vznikla při úpravě jednodenním wikipedistou Mesuge při jeho spršce editací 27.1.2006. Namátkou jsem na jeho příspěvky koukal, bude to chtít je projít všechny. --Uacs495 31. 8. 2010, 16:33 (UTC)

  • akumulátoru s trolejí ... nevim jestli tohle by byl nejlepší příklad hybridu, asi ne, to je spíš flexibilní jako auto na dva druhy paliva který má stejný motor --W.Rebel 31. 8. 2010, 19:42 (UTC)
Pravdaže, je to stejný druh energie, ale definice hovoří o zdroji energie, takže podle ní to hybrid je (pokud definice odpovídá, což neumím posoudit; ostatně, anglický článek taky dost tápe). Ale bez ohledu na správnost či nesprávnost definice úvod obsahuje vnitřní rozpor, který bude třeba řešit. --Uacs495 1. 9. 2010, 05:38 (UTC)

popis principu elektrického hybridního auta[editovat zdroj]

Protože terminologie odstavce neodpovídá jiným pramenům a asi ani současným poměrům, stvořil jsem odstavec Uspořádání pohonu, který je kompilací anglické a německé stránky a měl by vnést jasno do aktuálně používaných pojmů. ChJn (diskuse) 14. 5. 2020, 18:46 (CEST)Odpovědět