Přeskočit na obsah

Diskuse:Homosexuální chování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rozšíření významu[editovat zdroj]

Nelze zaměňovat stejnopohlavní sexuální styk a homosexuální chování. Krom sexuálního styku je celá škála homosexuálního chování. Redirect je v tomto smyslu VELMI zjednodušující. Otázkou by tedy např. bylo, zda např. fisting je forma stejnopohlavního styku, nebo forma mučení. Chování má navíc za přímý důsledek např. pohlavně přenositelné choroby... a na ty by zde tedy také měl být minimálně odkaz...--DeeMusil 5. 10. 2008, 02:23 (UTC)

Zaměňovat to samozřejmě nelze. Redirect neznamená, že pojmy jsou synonymní a zaměnitelné. Levák a leváctví také nejsou zaměnitelné pojmy, a přitom mohou být propojeny redirectem. „Homosexuální chování“ je především termín nesmyslný a tudíž obtížně definovatelný, ale běžně se používá právě v tom významu, na který je nyní přesměrován. --ŠJů 6. 10. 2008, 12:43 (UTC)
Možná jde o pojem natolik specifický a významný, že by si zasloužil samostatný článek (jehož obsahem by samozřejmě bylo především popsat vymezení a historii tohoto pojmu, nikoliv duplikovat články o homosexualitě nebo o stejnopohlavním pohlavním styku). Dokud takový článek neexistuje, tak je toto přesměrování asi nejvhodnějším. Rozcestník by asi stěží mohl odkazovat i na něco jiného. --ŠJů 6. 10. 2008, 12:46 (UTC)