Diskuse:Hořické trubičky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážení,

když jsem si přečetl Váš článek o hořických trubičkách, nestačil jsem se divit jak zkreslené a nepravdivé informace můžete zveřejnit. Jako majitel společnosti STRIX Hořice s.r.o., která se zabývá výrobou této oplatkové pochoutky, se musím ohradit vůči Vašemu tvrzení v článku, kde uvádíte naši společnost jako tu, která sama vlastní ochrannou známku a omezuje či zakazuje výrobu někomu z dědiců receptu. To je naprostá dezinformace a žádám Vás tímto o opravu a omluvu tohoto nařčení.

Ještě než došlo k zápisu chráněného zeměpisného označení pro EU v Bruselu, byla zajištěna ochrana tohoto produktu zápisem v registru Úřadu průmyslového vlastnictví ČR, kde byli dle tradice výroby a uvedené specifikace výroby evidováni všichni výrobci z vymezené oblasti, kteří o zápis projevili zájem. Nebyl nikdo diskriminován či omezován ve výrobě, pokud splňoval podmínky jasně dané v popisu výrobku či vyráběl dle dalších kriterií v ochraně výrobku uvedených. Pokud se někdo snažil výrobek napodobovat a uvádět na trh pod označením "Hořické trubičky", samozřejmě jsme proti tomuto jednání podnikali patřičné kroky formou upozornění o porušování vlastnických práv. Bylo to však vždy jednotně za všechny členy sdružení výrobců trubiček, kteří jen hájí svá práva.

Protože v poslední době slyšíme od veřejnosti často kladenou otázku: "Kdo vlastně vyrábí ty "Pravé" hořické trubičky? Za všechny výrobce, kteří jsou oprávněni uvádět tyto výrobky pod tímto označení do prodeje musím jednoznačně říci, že všichni. Nikdo nemá patent na "Pravé" a uvádění tohoto názvu je klamání spotřebitele. Ať si každý konzument udělá sám vlastní názor, která trubička mu nejvíce chutná ale ať se nikdo nedá zmást tímto označením.

Přeji jak spotřebitelům spokojenost při zakoupení této místní speciality, tak i hořickým trubičkám pokračování v tak již dlouholeté tradici výroby na hořicku, která sahá až do roku 1812.

ing.Luděk Dlouhý jednatel společnosti STRIX Hořice s.r.o., předseda Sdružení výrobců hořických trubiček

  • Text na stránkách Wikipedie může měnit kdokoliv, tedy i vy. U vámi uváděného odstavce byla už v předchozí verzi uvedena pochybnost o zdroji. Nicméně na mně to působí také příliš osobně, takže to mažu sám za sebe. Příště to klidně vymažte sami. ;-) BELETRIS 16. 5. 2010, 23:54 (UTC)

Editujte s odvahou[editovat zdroj]

Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni. --MiroslavJosef 25. 11. 2008, 15:35 (UTC)