Diskuse:Gymnázium Kroměříž

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Gymn%C3%A1zium_Krom%C4%9B%C5%99%C3%AD%C5%BE&oldid=5510493) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2011022110006171.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Celý ten text o gymnáziu je pěkný, chybu vidím v tom, že celý text pro Almanach ke 120 letům gymnázia v Kroměříži, z něhož jsou zapsané části vybrány, jsem psal já. Stačí nehlédnout do publikace samotné, kde jsem podepsaný. Autor hesla pro Wikipedii, bezpochyby to byl někdo z gymnázia nebo přímo z jeho vedení, to zde prostě opomněl nebo nechtěl uvést. Text zde vidím prvně. Hlavně, že se gymnázium pěkně prezentuje. Nelíbí se mně to.

Petr Pálka, Muzeum Kroměřížska

Dobrý den,

pokud bude v textu o dějinách kroměřížského gymnázia uveden odkaz přímo na můj článek v almanachu ke 120 letům gymnázia - tedy i s uvedením mého autorství článku v almanachu - pak nemám nic proti tomu, aby byl ve Wikipedii uveřejněn. Navrhuji formu: článek ten a ten (název), toho a toho (autor), převzat z almanachu (název)a kráceno pro Wikipedii - a hotovo. Odkaz na almanach bez odkazu na daný autorský text mně však nestačí.

Zdraví

Petr Pálka, Muzeum Kroměřížska

Text byl prozatím odstraněn, pokud si budete přát jeho obnovení zde, musí být uvolněn pod svobodnou licencí a potvrzení o tom zasláno do databáze OTRS. Viz zde. Zdraví, --Ria 7. 8. 2010, 17:31 (UTC)

Heslo jsem vytvořil já jako bývalý absolvent bez jakékoli spojitosti s vedením školy. Čerpal jsem z almanachů uvedených ve zdrojích k heslu a domnívám se, že jsem postupoval korektním způsobem. Tzn. převzal jsem konkrétní informace, ale nekopíroval jsem úseky textu. Je mi líto, že došlo k nedorozumění. Rád bych text obnovil za podmínek navrhovaných panem Pálkou, ale nejsem si jist, jak postupovat. Lze jeho výše uvedený text považovat za poskytnutí licence, bude-li zahrnut odkaz přímo na článek? Rmc 31. 10. 2010, 23:28 (UTC)

Materiál lze použí pouze pokud všeobecně uvolní své dílo pod svobodnou licencí, tj. zašle-li do systému OTRS, ve kterém potvrdí, že je dílo svobodné. Tento fakt musí samozřejmě platit i mimo Wikipedii, tedy všeobecně. --Ria 2. 11. 2010, 19:59 (UTC)

Ještě k textu o historii školy[editovat zdroj]

Autor Rmc heslo vytvořil, avšak nepodepsal se ani pod svůj diskusní příspěvek, natož aby mně napsal a pokusil se dohodnout na východisku, jistě bychom se dohodli, žádné nároky vyjma v diskusi uvedených nemám. Je mně zcela lhostejné, zda to psal po dohodě s vedením školy nebo ne, k současnému vedení školy nemám žádný poměr, nepřeji mu nic zlého. Text jsem psal pro bývalého ředitele mgr. Lukáše a pro dr. Malcherovou - potažmo pro Almanach ke 120 letům školy. Propracovanější verze historie gymnázia v letech 1867-1896 mi ještě vyšla ve sborníku Muzea Kroměřížska - Muzeum III/2000, Kroměříž 2002, s. 37-71. To, že postupoval korektním způsobem, si myslí jen autor hesla, tento názor mu nikdo nebere, já ho však popírám. Též je mi líto, že došlo k nedorozumění, autor si dal jistě s tvorbou hesla hodně práce,avšak moji práci založenou ve velké míře na archivním výzkumu zcela opomněl. Radím autorovi, jako bývalému absolventu jistě se vztahem k městu, aby se, pokud jde o obvyklou citační praxi, inspiroval třeba heslem zakladatele Kroměříže jako městského útvaru na stránkách české Wikipedie viz Bruno ze Schauenburku. Moje mailová adresa do práce je: palka@muzeum-km.cz, soukromá petan.palka@seznam.cz - nabízím autorovi hesla, aby mně napsal jak si představuje znovuobnovení hesla.

Zdraví a redakci Wikipedie za velkou míru serióznosti děkuje

Petr Pálka

Oznámení[editovat zdroj]

Nechci se chovat jako rakouský byrokrat, proto jsem to potvrzení - viz sdělení od Ria z 2.22. 2010 - odeslal.

Zdraví Petr Pálka