Diskuse:Fugging (Horní Rakousy)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Moson81 v tématu „Odemknutí článku

Netvrdil bych, že "fuck" znamená "mít pohlavní styk", jak stojí v článku. Zkuste přijít k anglickému sexuologovi a mluvit tam pomocí tohoto slova... Navíc už samotné slovo "fucking" má v angličtině samostatný význam, totiž např. podle Lexiconu 2002 přeloženo do češtiny: zasraný, posraný, zkurvený... Z toho důvodu věta o tom, že je to od "fuck", což znamená "mít pohlavní styk" nedává moc smysl. Přepísuji to. --bab_dz 30. 11. 2008, 00:15 (UTC)

No v angličtině je to asi o dost větší slovní hříčka, nepřeložitelná do češtiny. Ale ten primární překlad je správný, např. na Fuck (disambiguation) píší: Fuck is a word that refers to having sexual intercourse; it is used in a wide variety of English slang and is generally considered vulgar. Takže pro naprosté pochopení by se tam mohli objevit i jiné významy, ale nevím jak moc to chcete přepsat. --marv1N 30. 11. 2008, 00:22 (UTC)

Odemknutí článku[editovat zdroj]

Myslím si, že po přejmenování vesnice již polozámek není nutný. Na stránce editovali čtyři vandalové v září 2017, což činí sice vzhledem k tomu, že vandalismy proběhly těsně za sebou, polozamčení pochopitelné, ale do odvolání? V anglicky mluvících zemích by to bylo adekvátní, ale v Česku vesnice tak známá není a až do zmíněného září 2017 se setkala s vandalismem pouze ojediněle. I vzhledem k tomu, že vesnice Fucking byla přejmenována na Fugging, již dle mého názoru zámek ztratil smysl a je zbytečné, abychom zabraňovali anonymním uživatelům v konstruktivních editacích; případné vandalismy, které zřejmě budou ojedinělé (tedy jestli ještě vůbec budou probíhat), lze snadno revertovat. Moson81 (diskuse) 7. 9. 2021, 21:37 (CEST)Odpovědět