Diskuse:Franz Werner Bobe

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kariéra začíná v okamžiku, kdy se stal konfidentem Gestapa? To snad ne. Článek obsahuje množství závažných tvrzení a hodnotících komentářů, které sem buď nepatří nebo musejí být řádně podloženy nezávislými zdroji. Wikipedista sám za sebe si nemůže vynášet soudy tímto způsobem: „Motivy pro Bobeho udavačskou činnost nelze spatřovat toliko v přepjatém nacionalismu, jako ve snaze zajistit a dále budovat kariéru a obohatit se. V církevních kruzích byl opovrhován jako intrikán, muž bažící po penězích, navíc aktivní homosexuál se sadistickými sklony.“ --egg 28. 1. 2010, 23:07 (UTC)

Ad: Kariéra Odstavec se původně jmenoval Kariéra udavače. Udavače kdosi vymazal a já to nechal být. Ad: homosexualita Online přístupný zdroj je zde: http://ksc-cssp.komunisti.sk/Maltezsky_rytieri.htm Přestože zde uváděná tvrzení jsou vesměs pravdivá (dané informace jsem už dříve dostal z jiných zdrojů), kvůli použitému tónu a dikci jej nechci uvádět mezi zdroji článku. 94.74.194.178 29. 1. 2010, 10:12 (UTC)

„Pravdivost“ se musí doložit, nemůže to stát na tom, že já vám věřím, že jste to už někde četl. Čtenář potřebuje vědět kde přesně, aby si to mohl ověřit. Zdroj, který jste teď uvedl, zřejmě není důvěryhodný, takže je třeba odkázat na lepší. --egg 29. 1. 2010, 10:25 (UTC)

Při vší úctě, raději bych seriózní zdroj, tento pochopitelně není přijatelný. Nebylo by něco? --Cinik 29. 1. 2010, 10:21 (UTC)

Online nikoliv, v době poválečné se na internet dávalo máloco :-) . Osoby znalé věci jsou povětšinou po smrti (můj zdroj přes 10 let). Zbývá archivní fond Národního soudu (zde se spis dochoval, čerpala z něj Horňáková - viz zdroje) a osobní spis Arcibiskupství pražského (jehož zpřístupnění brání platné církevní právo - pokud dosud existuje). Věřím, že článek vadí, a že se jej "potrefené husy" pokusí zlikvidovat. Budiž. 94.74.194.178 29. 1. 2010, 10:39 (UTC)

Ty potrefené husy si nechte od cesty, mně je Bobe osobně ukradený a jestli byl hajzl, tak ať je to tu napsáno. Ale nemůže to být postaveno na informacích agentury jedna paní povídala, což váš 10 let mrtvý anonymní zdroj je, to se na mě nezlobte, není to osobní. Pokud to nepublikoval, je to jako zdroj informací pro historii ztraceno. Je to smutné, ale je to prostě tak. Zdroje nemusí být online, do knihovny se pro ně dá dojít. Ale jsou-li utajené, tak se také použít nedají, čtenář by opět neměl možnost si informace ověřit. Opravdu se na mě za to nezlobte, ověřitelnost je tady ve Wikipedii jediným pilířem důvěryhodnosti obsahu, nemůžeme na ni rezignovat. --egg 29. 1. 2010, 10:53 (UTC)
Zcela postačí věrohodnjě vypadající papírová publikace, viz reference, které jsem udělal já. --Cinik 29. 1. 2010, 10:59 (UTC)
Doplnil jsem i požadavky na zdroj všude, kde je dle mého soudu potřeba je vložit. --Cinik 29. 1. 2010, 11:22 (UTC)