Diskuse:Fingerboard

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

není to nějaká blbost?--Zp 06:41, 12. 9. 2005 (UTC)

Asi ne, taky jsem se divil: [1] --Beren 07:04, 12. 9. 2005 (UTC)
Blbost to je, ale realna ... kazdy den mi to jezdi po stole ... bracha je do toho zazrany :) Adam Zivner 19:11, 12. 8. 2006 (UTC)

Musí tam být ten 2stránkový popis triků a slovník? Nemá to tu co dělat a mou editaci už předtím někdo nepřenesl přes srdce. Ddx 17. 11. 2009, 15:44 (UTC)

Kvůli editační válce jsem článek zamkl na týden. Dohodněte se laskavě zde v diskusi, svá tvrzení dokládejte věrohodnými zdroji. Děkuji. --Harold 5. 9. 2011, 23:22 (UTC)

Žhavá diskuse o budoucnosti stránky Fingerboard na Wiki. S cenzurou nebo bez?![editovat zdroj]

Část zkopírovaná z Diskuse s wikipedistou:Harold#Editace stránky Fingerboard na Wiki odmazána kvůli duplikaci. --Harold 7. 9. 2011, 14:22 (UTC)

Ještě zde uvedu jeden z velmi věrohodných a nezaujatých zdrojů. Je to německý portál o fingerboardingu, který opravdu zveřejňuje aktualní informace o fingerboardingu z celého světa: fingerboardtv.de --Bigg2183 7. 9. 2011, 01:41 (UTC)

Ahoj, jmenuji se Klára a fingerboardingu se věnuji pár let. Co se týče portálu "fingerboarding.cz", který se vydává za "Oficiální český fingerboard portál", je opravdu klamný a plný cenzury. Úspěchy českých jezdců, kteří nepodporují SWAT nezveřejňuje, většina článků je o nových produktech na SWATu, nebo videa zahraničních jezdců, ale mnohdy lepší tuzemská videa zůstávají opomenuta. Tento "oficiální" portál také provozuje "oficiální" forum, které je úplně stejně plno cenzury a obsahuje diskuze pouze o značkách distribuovaných SWATem nebo o akcích pořádaných SWATem. Pokud si nějaký uživatel dovolí zmínit konkurenční značku, ihned je zacenzurován, jeho post smazán a případně dostane warning, znám i lidi, kteří za to dostali ban. To ať si dělají na svém SWAT webu, ale cpát lidem pod nos, že SWAT a jen SWAT je celá česká fingerboardová scéna je blbost. Respektuji SWAT jako značku, který pro fingerboarding hodně udělala, ale většina předních jezdců se kvůli tomuto k němu otáčí zády a jezdci, kteří se umisťují na předních příčkách, jezdí na závody do Německa atd. většinou nemají se SWATem nic společného. Také závody, které jsou v čechách pořádané SWATem jsou někdy kontroverzní a na posledním ročníku Evropského poháru byla většina českých jezdců nespokojena s hodnocením rozhodčích (dva z pěti rozhodčí byli zástupci fbr.cz a SWATu) a následnou finálovou sestavou. Z mého pohledu se zdá, že se SWAT, spíše než podpořit český fingerboarding, snaží potlačit za každou cenu konkurenci a prosadit se hlavně u začátečníků, kteří do toho tolik nevidí. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.45.216.216 (diskuse)

Dám jen odkaz na mé vyjádření: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskuse_s_wikipedistou:Harold&diff=7360759&oldid=7360571 --Harold 7. 9. 2011, 14:22 (UTC)

Pane Harolde (bylo by lepší znát Vaši identitu, pokud Vám to nebude vadit pro budoucí diskuzi), moje jméno je Miroslav Krejčí. Na české fingerboardové scéně se pohybuji asi 6 let, takže mám celkem přehled. Musím jedině souhlasit s panem Grundem i s Klárou. Firma Swat je velmi zaujatá na veškerou konkurenci v České republice. Vím, že Vás to nezajímá. Nejspíš chápu dobře, že Vaším cílem je pouze to, aby byla stránka Fingerboarding opravdu o tom, o čem má být a ne využita pro komerční účely. V tom s Vámi souhlasím, ale pokud opravdu tohle žádáte, měla by se celá stránka od začátku překopat. Vezměme si příklad z anglické verze stránky, kde je opravdu vysvětlené co je to fingerboarding a jak vznikl a ne, aby Vás jen tupě nabádal k produktům, které byste si měli zakoupit (viz zmíněné značky komponent k fingerboardu - Propaganda, Blackriver trucks, Snobstyle, apod.). Dále například bych trošku překopal externí odkazy, protože termín "ofilciální český informační portál o fingerboardingu" je holý nesmysl. Tento portál napříkald nezveřejnil v posledních dvou letech žádný český závod, kromě toho pořádaného firmou Swat a to je European fingerboard cup. Všechny tyto závody můžu doložit dokumentací, odhaduju, že těch českých závodů nezveřejněných na "oficiální" stránce fingerboardigu je kolem 15. Je to proto, že se na nich nepodílela firma Swat, která má fingerboarding.cz nastarosti. 90.183.218.1

Zdravím, jelikož se o fingerboarding zajímám už od raných dětských let tak mohu spolehlivě říct, co se tu za ty roky událo a že jich není málo. Nelíbí se mi chování jistých společností na české scéně jmenovitě Big Construction a jistých lidí pohybujících se okolo těchto pochybných jedinců. Scéna je o podpoře komunity, pořádání závodů a jiných akcí pro veřejnost to jistě, proč ale firmy (pokud se tomu tak dá říct), neustále napadají svoji největší konkurenci v čr i přes to, že nemají jakýkoliv důvod? Proč napadají značku, která stojí u samotného vzniku fingerbardingu v České Republice? Proč nadávají na největší evropské závody podporované touto firmou a kritizují, že jsou omezování jezdci konkurenčních firem když to není pravda? Jsou to právě oni kdo napadají pořadatele. Celá jejich snaha spočívá v pošpinění konkurence, tedy Swatu jen za vidinou zisku. Snaží se namluvit české scéně, že právě oni jsou ti, kdo stojí u vzniku této scény přičemž tyto firmy vznikly teprve hodně nedávno a nabízí produkty sporné kvality a originality (jde mnohdy o kopie původních designů a tvarů). Tato firma má kolem sebe cca 10-15 jedinců, kteří ji drží na hladině a kteří se starají o napadání konkurence a spamování na sociálních sítích. Navíc v historii je vidět jak zde dochází jen ke změně zastoupených značek, jak jste si určitě všiml. Text řadící se k odrážkám je nezměněn a tak je jasné, že této firmě nejde o nic jiného než se zviditelnit, prostě reklama. Mnohdy se tyto texty nemohou v žádném případě spojovat s těmito konkurenčními značkami neboť nedosahují ani z daleka takové kvality jaké by měly a už vůbec neobětovali takové úsilí a peníze pro zajištění závodů, kterých v průběhu let bylo několik desítek. Neschvaluji chování Big Construction, Finga, KL Wood.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.100.65.66 (diskuse)

Pokusím se reagovat na předchozí odstavec. Za prvé, pokud zde tvrdíte to co tvrdíte, bylo by slušností se pod to podepsat! Jinak zde nebudu reagovat na vše co píšete, protože to není smyslem diskuze o Wiki! Já osobně podporuji fingerboarding z vlastních zdroju a rozhodně to pro mě není business. Tvrzení, že Big Costruction neustále napadá svou největší konkurenci? Swat snad skoro nelze považovat za konkurenci, snad v počátcích. Swat, který stojí za fingerboarding.cz i strákou na wikipedii cenzuruje českou scénu, a o tom je tato diskuze. Nikdy předtím, než byla zahájena tato diskuze nikdo nikoho nenapada. Ano, podporujete největší evropský závod v ČR, ale přitom porušujete pravidla Fair Play. To už však bylo zmíneno. To jestli firma Big Construction nabízí produkty sporné kvality posoudí někdo jiný, především naši zákazníci!!!Odmítám, že bychom stáli za spamováním sociálích sítí! Pokud za spam považujete vložení informací na FB o závodech na kladně, pak tedy ano. Jste přeci nezaujatý web o fingerboardingu, jak na webu zminujete? Podporujete fingerboarding a snažíte se o jeho rozšíření? Neschvaluji chování SWAT! --Bigg2183 8. 9. 2011, 07:06 (UTC)

Jmenuju se Filip a s tím ohledně závodů nesouhlasím. Kolik závodů bylo krom EFC? Možná závody v Prostějově o kterých bylo informováno. Dále se konala Chill session a o té se neinformovalo. To jak se zachovali pořadatelé závodu-bratři Kohoutci ke SWATU a FBR.CZ teamu bylo tak neprofesionální a dětinské, že se nemůžou divit, že je tento web zdarma jako jiné nepodporuje. A že informuje o jejich produktech? Jejda, zavolejte rychle do Blackriver ramps a fingerboard.de a ja nevim, do kterych webu jeste, protoze to je normalni! Domaci vyrobci se musi naučit chovat, protože to co tu píšeš něčemu předchází. Kam se podíváš, tak hate je jen a pouze ze strany finga kl wood a big construction.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 109.69.210.254 (diskuse)

Ahoj Filipe. Kromě EFC se konalo docela dost závodů. I když to nebyly závody takové velikosti EFC, proběhly závody začátkem roku v Německu - SHQ, dále na Sovensku v Rožumberoku, Mystic Skate Cup v Praze, který byl jeden z nejlepších poježdění a také se jelo na Staroměstském náměstí v Praze. Před pár dny se jel jeden z nejvíce pohodových závodů na kladně, kde také proběhla tombola o spoustu super cen od mnoha sponzorů. Zde lze už i hovořit o akci větších rozměrů, která možná už příští rok bude s EFC srovnatelná! Mohl jsi se snad o některé této události dočíst. O co se snažíme je jen podpora fingerboardingu, to je vše. O žadným hate jak píšeš se nadá mluvit. Mluvíme stále jen o cenzuře!!! Pavel--Bigg2183 8. 9. 2011, 07:11 (UTC)
No o cenzuře mluvíte hlavně Vy. SHQ závody jsou závody v cizině a ne v ČR navíc SHQ je dost diskutabilní firma po aférách okolo wicked stix ale hlavně pro českého jezdce zcela bezvýznamná. Váš zájem je logicky především na vlastních akcích na čemž není nic zvláštního a nevím že by to někdo kritizoval nebo Vám snad oponoval a nebo ty akce někdo z vaší konkurence špinil ale na to jakým způsobem to prezentujete a překrucujete. Stále zde opakujete my proti cenzuře, a kde se na Vašich webech může čtenář dozvědět o akcích EFC 2009, Fingerboarding Tábor Session, Horsefeathers, o fingerboard klubu který portál pomáhal vytvořit, Ladronka apod. Odpověď je, že vůbec nikde. A já v tom žádný problém nevidím, divné že Vám vadí to co sami děláte. Především ale nevím o tom, že by někdo ze značek psal promiňte mi opravdu dětsky ubohé články jako je ten co jste uvedl v kategorii původní který je plný nepravd například o tom jak se nemohou závodů EFC účastnít lidé co nejsou u swat a podobné scifi. Vaši jezdci tam každoročně závodí a to, že je tam omezený počet účastníků o tom se tam informuje taktéž. Nebo to jak jsou ručně vyráběné desky lepší než ty kombinované z CNC apod. O dva články výše píšete že se nejedná o hate ale Váš původní příspěvek se jím a vykřičníky jen hemží. Michal.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 188.40.54.165 (diskuse)

Michal z předchozí diskuze.

- Klára Čelikovská a Miroslav Krejčí jsou oba sponzorováni revertujícími značkami. - V ČR jsou samozřejmě jiné weby a mnoho facebooků o fingerboardech a informace na ně zadávají většinou sponzorovaní jezdci revertujících značek. - Tyto weby nezveřejňují žádné informace o žádných fingerboard akcích a aktivitách které Fingerboarding pořádá a cokoli co má jen úzkou spojitost s portálem Fingerboarding - Na těchto webech jsou k vidění často amatérsky napsané a natočené PR články na jejich značky a jejich minizávody a spousty videí na cokoli z youtube.

Ani v jednom z výše uvedených bodů nevidím žádný problém. Vždyť ať je zde miliarda webů a každý si píše co chce.

Klára-Bany Ban za reklamu což je na fórech poměrně běžná věc která je v pravidlech jako zakázaná je normální všude ve světě. Stačí si daná pravidla přečíst a pokud snimi nesouhlasím jít v klidu jinam. Na webech Klářiných sponzorů a přidružených webech také žádné informace o obchodních ale i komunitních aktivitách které mají co společného s fingerboarding nebo někoho ze sponzorů běžně neobjevují. Své podněty ale můžete psát adresátovi na wiki je nevyřešíte. Hlavně, wiki vůbec není problém fóra.

Wiki K obsahu wikipedie tohle nebylo vůbec o nesrovnalosti v historii nebo nekompletnosti. Takové věci nemají nic společného s editací nejznámějších značek panem Grundem a později zde v diskuzi komentované panem Krejčím (sponzorovaný jezdec) kteří píší o trendech, neúplnnosti, nutnosti překopat, doplnit ale editace se omezila na chirurgické vyříznutí jejich konkurence a nahrazením vlastní, popřípadě jím sponzorovanou značkou a nahrazením nejznámějších závodů které se konají v ČR nahradou vlastními bez jakéhokoli nového poznatku k úplnosti triků ve fingerboardingu nebo doplnění vzniku. Ale to je snadno řešitelné viz dole reverty. Spíš to cosi napovídá o fair play.

Klára - Závody EFC závody a Fingerboarding je jako značka neziskový, neprodává produkty a nefinancuje se prodejem. Zabývá se zejména podporou akcí jak komerčních závodů tak chodem klubů apod. Je podporován více subjekty a mezi nimi je Swat Ten však není součástí poroty ale organizátora. U většiny ne-li všech akcí které sponzorují revertující firmy tedy firmy vašeho sponzora je zcela běžné mít v porotě přímo člověka který je zároveň značkou sponzorován. Vám to ale zjevně nevadí když je to váš sponzor. Mě osobně to je tedy také zcela jedno. V porotě na EFC pokud vím figurovali lidé z Německa a České republiky ze značek Proparcs, Fingerboard Magazine - Blackriver, Woodguest, SNS. V zahraničí se závody EFC hodnotí na žebříčku jako jedny z 5 největších fingerboard závodů na světe a získávají skvělý ohlas a uznání a špatné ohlasy?

Prosímvás Kláro, nebuďte směšná, ti jezdci, kteří se ke swatu otáčejí zády se k němu otáčeli vždy už za dob, kdy ještě podporoval nejmenší závody v Čechách, neboť jsou

sponzorováni jinou značkou nebo jsou to blízcí přátelé, ti další se přidali v momentě kdy si buď vytvořili vlastní firmu, nebo se stali jezdci konkurence či na její popud. Ve všech jiných sportech už úplně všední věc s rozdílem, že v ČR to vytváří zejména ale nejen komunita okolo vašich 3 sponzorů která na konkurenci prodejců ale často k vidění i na konkurenci výrobců ze zahraničí kteří jsou konkurence vašim výrobkům hazí špínu kdykoli je k tomu vhodná chvíle, zejména pár vybraných jmen která to dělají systematicky. Sami však voláte po otevřenosti a fair play. Komické.

Co s Wiki a reverty. Osobně bych doporučil z wikipedie odebrat cokoli na závody, a na značky a nechat tam holá fakta o sportu a popis triků, bez značek, bez závodů které jsou stejně dohledatelné na webech, bez popisu desek a bez produktů kde mají zejména malé firmy zásadní nedostatky v inovacích a konstrukcích, viz záměna značek bez změn textů a to by mělo reverty. Závody sponzorované komerční značkou stejně tak jako odkazy na videa v televizi které dělá i fingerboarding.cz jsou komerční a ve wiki být určitě nemusí. Kdo chce si je najde. Wikipedii v takovém případě zjednodušit a vyčistit a doplnit jen o faktické věci.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 188.40.54.165 (diskuse)

Reaguji na poslední odstavec. Souhlasím s vámi. Odebrat značky a nechat tam holá fakta o fingerboardingu, protože právě o to jde. Jakmile se už někdo začne o fingerboarding zajímat, najde si informace sám. Pavel--Bigg2183 8. 9. 2011, 07:18 (UTC)

Jen chci dodat, že nejsem sponzorována revertující značkou a tohle je můj osobní názor. Můj jediný sponzor je a vždy byl WoodGuest, který se tohohle sporu neúčastní, takže tyhle poznámky si nechte stranou. Klidně si provozujte web, na kterým si píšete co chcete, ale co je to za oficiální stránku o českém fingerboardingu, když z fotek ze závodů mažete loga jezdcům z triček? A docela často se nejedná o žádné reklamy, prostě se někdo zeptá "Mám si koupit Fingu nebo BW?" a slovo Finga je automaticky cenzurováno. Od toho je soukromé forum SWAT, ale na oficiálním foru by se měl aspoň někdo právo zeptat na názor druhých. Výrobky Big Construction pochybné kvality? Pokud vím, tak byla aféra, kdy SWAT prodával nekvalitní padělky blackriver-ramps, bez vypáleného loga a z nekvalitní překližky, vydávané za originál. A která značka revertuje? Ta co si hledí svého, nebo ta co šíří pomluvy, jako že konkurenční značky jsou nekvalitní, neoriginální... Kolik výrobků od těchto značek jste měl v ruce? Chci také upozornit, že je rozdíl, když někdo, kdo se tváří jako "oficiální portál" cenzuruje a mezitím, když někdo v soukromé diskuzi napíše osobní názor, že se SWATem nesouhlasí.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.45.216.216 (diskuse)

Klára: - Ano máte pravdu, omlouvám se, moje chyba.

- Slovo oficiální jíž dost dlouho není součástí portálu a na nové verzi webu která je v přípravě bude i novější logo. - Pokud reagujete na uvedení na wikipedii, kontaktujte prosím autora nebo jej revertujte. - O žádných pochybných výrobcích nevím že bych Vám tu něco psal.

Aféra s pochybnými rampami? Myslíte aktualizaci o které portál informoval někdy v roce 2007? To bylo maličko, ale jen maličko o něčem jiném než uvádíte, zdroj listopad 2007: http://www.fingerboarding.cz/?p=660 a jednalo se novou generaci ramp ne žádné aféry, zdroj vaší aféry? Slovo oficiální máte objasněno, šíření pomluv přeskakuji, stačí skočit o řádek výše a dále viz má odpověď závody kde máte seznam porotců.

Pro Bigg123 v případě zájmu můj email, michal.pilar x centrum. cz můžete pokud chcete poslat Váš edit. Uvidíme kam se dostaneme, případně začneme zdrojovat.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 188.40.54.165 (diskuse)

Konečně něco rozumného co z vás za celou dobu vypadlo (viz editace). Pustím se do práce a komletně upravím současnou stránku.
Už žádné jména značek a produktů. To si mohou lidé najít sami. Uvidíme co na to řeknou ostatní a vy. Musíte si uvědomit, že Wiki slouží všem. Není zde proto, aby jste si jejím prostřednictvím dělali reklamu, že ano! Uvidíme kam se všichni společně dostaneme, stále je co vylepšovat.
Toto je v podstatě výzva pro vás všechny, kdo k tomuto tématu má co říci. Jakmile se stránka odemkne (viz pan Harold), editujte a především zdrojujte.-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Bigg2183 (diskuse)
STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

BTW, moje identita je zcela irelevantní. A znovu vás všechny upozorňuji, že vaše vzájemné problémy nikoho na Wikipedii nezajímají, to si laskavě řešte kdekoliv jinde. --Harold 8. 9. 2011, 07:4