Diskuse:FK Dukla Praha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele The Crawler v tématu „Why is the new Dukla in continuity with older?

Sloučení[editovat zdroj]

To:Zanatic Podle mne je to dost složitý oříšek, jako encyklopedické heslo se mi ale jeví vhodnější opravdu Dukla Praha - to je klub, který existoval až do doby, než se vytvořily de facto dva kluby, ze kterých má každý právo hájit si své nástupnictví. Jako řešení se mi jeví nechat paralelně pojmy Dukla Praha a FK Dukla Praha, jakož i Marila Příbram a v obou případech nechat provázání na Dukla Praha. Dobře - je pravda, že ASVS Dukla Praha mělo vedle družstva kopané i další družstva, která koneckonců dále fungují, což by se asi mělo do textu zahrnout. Ale FK Dukla Praha není pokračovatel v tom smyslu, že když někdo hledá následníka fotbalové Dukly, měl by být přímo přesměrován na její heslo. P.S.Asi je zřejmé, že jsem těch pár příspěvků sem narval jakožto jedinec, který se s prostředím seznamuje, nevím, jak se na někoho obrátit přímo, ICQ z určitých důvodů nepoužívám. Nechci se o nic přetahovat, ale předpokládám, že obecným zájmem je stav poskytování co nejkorektnějších informací. Petr Kopal

Pod Dukla Praha patří rozcestník, pokud ho někdo vytvoří. Historie Dukly patří buď do FK Marila Příbram, nebo FK Dukla Praha, nebo je možné vytvořit nové heslo historie Dukly nebo tak něco. Přestože dnešní Dukla není de iure pokračovatelkou tehdejší, situaci bych nekomplikoval a historii dal tam, ale nebudu se bránit jinému řešení. Zanatic ʡ 13:56, 11. 8. 2006 (UTC)
fajn, rozcestník je asi nejkorektnější způsob, udělal bych ho hned, kdybych věděl jak.

PK

Pro inspiraci Zanatic ʡ 14:03, 11. 8. 2006 (UTC)


Pochopil jsem to tedy správně, že návrh na sloučení se nebude zdůvodňovat? Takže přestože neznám argumenty pro sloučení, budu argumentovat proti němu: Na historii Dukly si mohou dělat nárok dva subjekty. První je Marila Příbram, nejmenuje se Dukla, nehraje na stadionu Dukly a není v Praze. Je ale právním pokračovatelem. Druhým je FK Dukla, který ale nemá žádný právní nárok na tuto historii, a i když se jmenuje Dukla a hraje na Julisce, na historickou Duklu nemá žádnou skutečnou návaznost (viz též sporná, ale oficiální politika UEFA, která za pokračovatele považuje Marilu). Sloučit historii do tohoto článku bych proto považoval za chybu. Vhodnější by bylo sloučit Duklu do Marily Příbram, ale to je varianta, kterou také nepodporuji. Mimo jiné také z důvodu, že zařazením historie Dukly do článku Marily Příbram se potlačí historie původního příbramského klubu (což je sice oficiální politika Marily, ale z hlediska zachování a uložení informací na Wikipedii nevhodná. Za nejlepší řešení považuji toto, kdy jsou uváděny jednotlivé články jako oddělené historické etapy, mezi nimiž je určitá souvislost. Podobně se shodou okolností zacházelo zrovna teď s článkem VŠB v Příbrami, která má samostatný článek, i když je přímým předchůdcem VŠB v Ostravě a není tam tak složitý propletenec klubu, který se sloučil s jiným klubem a vznikl tak další klub, který má svou tradici, ale nemá název - a jiného klubu (ale to už jsem psal). Za jedinou vadu současného řešení považuji název Dukla Praha (fotbal) a rád uvítám změnu (možná na něco jako Dukla Praha (1947-1996) nebo VTJ Dukla Praha (ale tam není zdůrazněný fotbal). P.S. Celkem mne zaskočilo, že poté, co jsem po několika hodinách práce vytvořil tenhle článek, byl během okamžiku navržen na sloučení a bez zdůvodnění... -- Okino 22:00, 22. 2. 2007 (UTC)

Dodatek: Ani jsem si nevšiml, že jsem zvolil stejný způsob jako tu navrhoval p. Kopal... Okino 22:02, 22. 2. 2007 (UTC)

Právním následníkem je jednoznačně Marila Příbram, nicméně faktickým pokračovatelem je FK Dukla Praha, tak si myslím, že by to patřilo sem. Nenapadlo mě to explicitně zdůvodňovat. Ale pokud to zůstane tak, jak to je, název by měl bát takový, jak se klub jmenoval. Zanatic 22:07, 22. 2. 2007 (UTC)

FK Dukla Praha ve skutečnosti s historií nemá nic společného. Na stránku FK Dukla Praha by měla patřit historie Dukly Dejvice - nevím, jestli ji někdo postrádá - já postrádám historii FC Příbram (spíš tedy SK UD nebo TJ UD Příbram). Pokud jste použil slovo "faktický", můžete shrnout nějaké fakty, na základě kterých tuto faktičnost posuzujete? Podle mne jediným je název. Stadion nehraje zas tak velkou roli (různá stěhování klubů), všimněme si také, že FK Dukla Praha nenavázala na činnost Dukly ani v podobné soutěži, ale začínala v podstatě od nuly. Pokud si přivlastňují historii dva subjekty, myslím, že je dost zvláštní upřednostnit toho, kdo na ni nemá nárok jaksi z právního hlediska (právnicky nesmyslné tvrzení odborníci prominou). To je věc názoru, diskuse by to asi nikam neposunula, počkáme na další názory.
Jiná věc je, pokud by současný stav zůstal (za což se přimlouvám), jaký by měl být název? Jak se totiž klub jmenoval? Za chvíli vložím z pramene, který jsem předtím neměl po ruce, historii názvu "staré" Dukly - má to být název z doby největších úspěchů? (Které to byly?) Název z doby zániku? Z doby vzniku (ATK??)? A jak odlišit fotbalový oddíl od celého sportovního střediska? Měl by tedy být nějaké "FO VTJ Dukla Praha"? (teď střílím od boku, takový název možná neexistoval...) Okino 23:12, 22. 2. 2007 (UTC)
(Nevykat, prosím!) Mám za to, že FK Dukla Praha je obecně v povědomí jako pokračovatel Dukly. Ten název by měl být poslední, což nevím, co je. Jak o to tam diskutujem, tak docházím čím dál víc k názoru, že nejlogičtější by bylo zahrnout historii Dukly k Marile Příbram. Zanatic 12:30, 23. 2. 2007 (UTC)
Nejlogičtější a "právně nejčistší" by to asi bylo, ale nemyslím, že praktické a přehledné. Článek o Marile by se tím velmi prodloužil (přibyla by také sice krátká, ale přece historie FC Příbram). Nemluvím o možných sporech s příznivci "nové Dukly", kteří by pak "svou" historii chtěli mít také (viz už teď...). Takhle je možné články FK Dukla a Marila jen upravit o jejich současnou historii (po sloučení na Marile a přejmenování Dukly Dejvice) a zdůraznění způsobu jejich návaznosti. K poslednímu názvu: Jak ses mohl podívat do článku Dukla Praha (fotbal), byl FK Dukla Praha - takže bychom se neubránili rozlišovači FK Dukla Praha (do 1996). ... Okino 12:41, 23. 2. 2007 (UTC)
Podle mě tenhle stav dělá v Duklách spíš chaos. Dalším řešením je, aby článek o historii byl prostě v článku Historie FK Dukla Praha, na nějž by se odkázalo z obou, takže by se žádný článek nenatáhl a nebyl by v tom chaos. Zanatic 12:51, 23. 2. 2007 (UTC)
(Odstranil jsem odsazenou "nudli"...) Jenže problém je v tom, že to není historie FK Dukla Praha, ale historie FK Dukla Praha do 1996 - tedy před sloučením. V tom případě bude právě mnohem přesnější název FK Dukla Praha (do 1996), protože bude skutečně vyjadřovat, o čem článek je. Když tak můžu klidně vytvořit obrázek nebo tabulku, která by ilustrovala ten zmatek kolem Dukel. Ten zmatek neděláme na Wiki, ten existuje - je Dukla, která není Dukla - a pak je Dukla, která je Dukla, ale Dukla se nejmenuje... :-) Tu ilustraci pak můžeme vložit do všech článků, kde se nám bude líbit. Okino 13:01, 23. 2. 2007 (UTC)
Současná Dukla ale žádnou historii, o které se dá psát, nemá, takže tohle není reálný problém. Zanatic 13:32, 23. 2. 2007 (UTC)
Je to problém - stejný název Historie FK Dukla Praha naznačuje, že jde o historii současného FK Dukla Praha, což právě a právně není pravda. Navíc - nevím, jestli jsi byl fanouškem Dukly Dejvice, ale ta měla jistě také nějakou historii.Okino 13:36, 23. 2. 2007 (UTC)
Má, jenže to patří zas jinam, dnešní Dukla Praha vznikla v r. 98, Dukla Dejvice s ní byla sloučena až v roce 2002, takže to je marginální. Tak stačí vyhodit to FK a článek s názvem Historie Dukly Praha by snad mohl být pořádku. Zanatic 13:43, 23. 2. 2007 (UTC)
Já vím, že otravuju, ale Historie Dukly Praha nejde - mluvíme jen o fotbale v Dukle, nikoli o celé Dukle - máme rozcestník na Dukle Praha, protože víme, že je víc Dukel, nemůžeme mít vedle toho Historii Dukly Praha. Mimochodem - vidíš? Píšeš, že historie Dukly Dejvice patří jinam - tak proč vkládat Duklu (do 1996) do Marily nebo do FK Dukly? -- Okino 13:56, 23. 2. 2007 (UTC)
No tak podle rozsahu, myslím, že historie Dukly Dejvice se v klidu vejde do článku FK Dukla Praha. Mně osobně zajímá jenom fotbal, ale chápu, že jsou tu i jiné sporty :-) Takže mi z toho zase jako jediné rozumné řešení vypadává dát to do Historie FK Marila Příbram a pořádně oodkazovat a oredirectovat, protože to je faktický stav. Zanatic 14:03, 23. 2. 2007 (UTC)
Musím jít... Historie Marily Příbram znovu nabobtná o historii FC Příbram, což byl relativně úspěšný oddíl, o kterém chci napsat pár řádek. Je nějaký zásadní důvod, proč to nemůže být přibližně ve tvaru FK Dukla Praha (do 1996)? Okino 14:08, 23. 2. 2007 (UTC)
No tak není to zrovna nejočekávanější název a navíc nebude moc odpovídat obsahu, protože tam nebude nic jiného než historie, takže by se ten článek měl podle mě jmenoval Historie něčeho. Zanatic 14:09, 23. 2. 2007 (UTC)
1) Neočekávý název vůbec nevadí, protože se na článek všichni dostanou jen přes odkaz - z rozcestníku, z článků. Přímo se tam nedostane nikdo, protože Dukla Praha vede právě na rozcestník. 2) A historie v názvu - u článku Prusko také není v názvu Historie Pruska, i když tam nic jiného není. Nikdo navíc nevylučuje, že tam nikdo nebude chtít dát i víc než jen klasickou historii, ale třeba začlenění do organizace socialistické tělovýchovy, podoba dresů a znaků atd. Okino 20:33, 23. 2. 2007 (UTC)
K očekávanému názvu viz Wikipedie:Název článku. Jinak začínám mít pocit, že nejlepší bude to nechat, jak to je, ale vymazat (resp. přesunout) informace o obnovené Dukle, které jsem tam po prolétnutí našel. Zanatic 20:50, 23. 2. 2007 (UTC)
OK, jsem rád, že jsem Tě přesvědčil ;-) - ne, pojďme na to jinak. Nechme teď řekněme týden, jestli se do téhle debaty přímo tady někdo další nezapojí se zajímavým návrhem. Mezitím si my dva promyslíme, jestli je lepší název Dukla Praha (fotbal) nebo FK Dukla Praha (do 1996). A po tom týdnu se pokusíme (nebo třeba jen já, kdyby se Ti nechtělo - dám vědět, jak bude vypadat výsledek) probrat všechny zainteresované články, aby obsahovaly jen to nejnutnější z dalších článků a vytvořit co možná nejlogičtější a nejméně se dublující systém. -- Okino 21:08, 23. 2. 2007 (UTC)
OK :-) Zanatic 21:12, 23. 2. 2007 (UTC)

Ve článku FK Dukla Praha jsou ted ty dejvice v Dukla Praha (fotbal) je všemi nenáviděný bolševicko-vojenský klub.

Logika teto diskuse p§sobí jako šalamounská debata jak dva dukláci nechtějí přiznat Marile co ji patří. Mnohem a skutečně mnohem větší význam měla Dukla (Příbram), jeví se mi i výrazně pravděpodobnější, že někdo bude hledat historii Dukly (Příbram), než na nevýznamnem klubu.

Jinak Fotbal vubec nesleduji o žádném FK Dukla co hraje na Julisce (Dejvice) jsem v životě neslyšel, že Duklu převzala Příbram je prostě fakt a jak sami priznáváte je to i politika UEFA. Tady se mají popisovat fakta a ne vymýšlet co by někdo mohl očekávat, anebo že by to zkomplikovalo historii, prostě faktem je, ze historie patri Marile. Nevidím vůbec důvod k nejakým sporům kam to patří, vše je jasné. Člověk nesledující fotbal, to bude logicky hledat pod Duklou nebo pod Příbramí, fakt že totálně neoblíbený armádní klub sežrala Přibram zaregistrovala i má paní. Pokud si její historii nárokuje ještě někdo, tak je to asi nárok dost sporný, protože všechna oficiálíi místa potvrzují, že patří Příbrami. Nikdo koho jsem se ptal z těch co nesledují fotbal neslyšel, že by to bylo zpochybňováno. Všichni vědí, že Dukla je Příbram, proto jí přejeme sestup :).

Encyklopedie by měla korespondovat s fakty, anebo s fakty která jsou obecně přijímaná. Dukla Praha se v roce 1996 spojila (právně i fakticky) s jiným klubem. Tím se tyto dvě firmy sloučily a jejich majetek se spojil. Na článek o Dukle (Dejvice) přidávám šablonu významnost a na článek o Dukle Praha šablonu NPOV. Z Dejvického klubu vyndavám tvrzení, že byl založen 1947 a zmínky o Dukle a přesouvám je k Dukle a naopak. Vrba 21:33, 2. 9. 2007 (UTC)

Před sezónou jsem někde četl, že Příbram je připravena odprodat historii Dukle, zdá se, že se to neuskutečnilo, já bych byl taky proto, aby se to zařadilo pod Marilu Příbram, nicméně je pravda, že to bylo sloučení s místním klubem, který má taky historii, ne jenom přesun. Honza Záruba Pomozte Wikislovníku! 21:50, 2. 9. 2007 (UTC)

Významnost[editovat zdroj]

Klub je významný pouze tím, že se jmenuje stejně jako jiný významný klub. Neexistují k němu významné zdroje (vyjma informace, že v okurkové sezóně TV informovala, že prohrál). Ve druhé lize odehrál pouze několik zápasů, jinak hrál jakýsi pražský přebor. Je možné, že během několika bude ënc významný, v současné době tomu tak není. Tvrzení, že tato Dukla je nástupcem slavné Dukly je nesmyslné, neboť její veškeré aktiva i pasiva přešly jinam. Vrba 21:33, 2. 9. 2007 (UTC)

Druhá liga je významná jako taková. Každotýdenní zprávy v tisku snad stačí. Honza Záruba Pomozte Wikislovníku! 21:50, 2. 9. 2007 (UTC)

Mistrovské tituly[editovat zdroj]

Ahojky,

jen tak tak tu procházím kluby GL a pěkně mě zaráží, že tu je napsáno o Dukle (moderní Dukle z roku 2001 !!!) jako vítězi 11 titulů ! Nevím, ale wikipedie je snad o tom neklamat ostatní nebo se pletu ? Ten kdo si může nárokovat jejich tituly je Příbram, ta si ten klub koupila i s úspěchy (ano je to velmi smutné, ale je to tak...)

S pozdravem Martin --Dominus Moravian 23. 2. 2012, 19:20 (UTC)

No ale s touhle logikou je pak druhým nejúspěšnějším klubem naší hokejové historie HC Vyškov. Dnešní Kometa Brno nemá de iure s tehdejší Rudou hvězdou nic společného, ale historie RH Brno je v článku o Kometě a nikdo proti tomu nic nenamítá. Fíma (diskuse) 5. 5. 2012, 22:31 (UTC)
Ale teď pleteš jablka s hruškami !!! Původní Dukla zanikla roku 1996 a tahle DUKLA vznikla roku 2001... no nevím jestli Kometa někdy zanikla, to bych se hádal... a ta spolupráce HC Vyškov a HC Kometa Brno je úplně stejná jako spolupráce VSK Technika Brno a HC Blansko...--Dominus Moravian (diskuse) 10. 5. 2012, 16:24 (UTC)
+ menší doplnění... nevím co jste myslel tím, že Rudá Hvězda, ZKL, Zetor a Královopolská nemá nic společného s Kometou... tohle byla čistě změna názvu, ale v případě Dukly to bylo sloučení s Příbramí ! A ta nová Dukla se dříve jmenovala Dukla Dejvice... -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Dominus Moravian (diskusepříspěvky) 10. 5. 2012, 16:51 (UTC) (CE(S)T)
Je to stejný případ - prodej licence. HC Vyškov si koupil licenci od Brna, tudíž má nárok na předchozí tituly, ne? Já netvrdím, že to tak je - podle mého je to blbost, ale tak to chápu i u té Příbrami. A když už jsme u hokeje, tak jednoznačně nejúspěšnějším klubem je de iure Slavia Praha, protože se roku 1965 sloučila s LTC Praha, takže by si asi mohla nárokovat jejich tituly. Ale je to vedlejší. Jen jsem chtěl upozornit, že je rozdíl mezi nějakým právním stavem a tím, jak je to obecně vnímáno. Tedy v případě něčeho tak pomíjivého jako jsou sportovní úspěchy - všechna sláva, polní tráva. Fíma (diskuse) 10. 5. 2012, 23:50 (UTC)
Jenom malou poznámku, abych byl správně pochopen. Měl jsem tím na mysli, že beru jako normální, že se dají prodat hráči, dá se prodat licence a veškerý majetek, ale historie se přeci prodat nedá. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 95.85.240.90 (diskuse) 11. 5. 2012, 04:03 (UTC) (CE(S)T)
S tou Příbramí to šťatné přirovnaní rozhodně nebylo, ale tahle Dukla se sice snaží propagovat, že právě ona je ten bývalej klub, ale není tomu tak... proto jsem sem tahal tu Příbram ;) Jo a s tou slávkou by to tak bylo, kdyby se oni sami nevzdali úspěchů LTC Praha :) A abych dokončil tu debatu o té Kometě, Kometa si od Vyškova po roce znovu odkoupila vše co jí patřilo... vše díky Liboru Zábranskému, díky bohu ;)--Dominus Moravian (diskuse) 11. 5. 2012, 13:17 (UTC)
A mimochodem, Dukla je mi hrozně sympatická, znám její historii, ale já neberu ohledy na tyhle rádoby kluby fanoušků... zachvilku se založí nová LTC Praha a to se taky bude brat jako historie původního klubu ? To stejné Ottawy... byl kdysi jeden klub Ottawa Senators (původní) a ten následující si také vzal jeho jméno (Ottawa Senators), ale historické výsledky se k nim nepřirovnávají ;) -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Dominus Moravian (diskusepříspěvky) 11. 5. 2012, 17:20 (UTC) (CE(S)T)
Víte, právě to jsem uvažoval, když jsem vytvářel ten "třetí" článek. Zvažoval jsem - přeneseně řečeno - jestli si má Slavia nárokovat tituly LTC, anebo jestli si je má nárokovat nějaké nové LTC - a tak si myslím, že si je má nárokovat jen původní LTC. Proto jsem založil původní "Duklu Praha (fotbal)". Nikomu přitom nebráním, aby vložil do článků 1. FK Příbram a FK Dukla Praha sekci historie, která bude stručně zahrnovat jak historii "Dukly Praha (fotbal)", tak historii jejich vlastní (Dejvic a Příbrami) a také vztah k historii "Dukly Praha (fotbal)". Myslím, že případné sloučení není užitečné ani z důvodu rozsahu. Stará dobrá Dukla má velmi dlouhou a bohatou historii, jak je vidět z článku "Dukla Praha (fotbal)". Je možné ji snadno vzít jako širší článek věnující se vlastně výhradně historii a na ten odkázat pomocí odkazu "podrobně v...". Toť můj názor ke slučování...
...a teď ještě k těm titulům: Myslím, že správný postup je uvést to nějak jako 0 (11)pozn. 1 a v poznámce vysvětlit, že si FK Dukla nárokuje tituly staré Dukly. --Okino (diskuse) 1. 6. 2015, 17:50 (CEST)Odpovědět
Když už ústupky tak tenhle se přímo nabízí. Souhlasím s Vámi, odkázat informace na článek o původní Dukle a vysvětlit nároky nové Dukly. To v tomhle článku chybí a ne jednoduše (a blbě) tyhle dva články sloučit.--Dominus Moravian (diskuse) 2. 6. 2015, 17:31 (CEST)Odpovědět

Sloučení 2015[editovat zdroj]

Vím, že návrh tu už byl, ale od roku 2007, kdy diskuse probíhala, proběhly i určité změny. Dukla je zpět v 1. lize, poháry zpět na Julisce, Masopust má sochu před Juliskou atd..

K důvodům, které mě vedou ke sloučení:

1. na oficiálních klubových stránkách Dukly v sekci o historii je toto: "Po třech sezónách byla tedy Dukla opět v první lize. Tu však nezačala hrát na Julisce, ale v Příbrami. Vedení klubu v čele s prezidentem ing. Ďuričkem a sportovním ředitelem Starkou přemístilo ligové »A« mužstvo na stadion Na Litavce. Z názvu klubu vymizelo i jméno hlavního města a tým startuje pod názvem FC Dukla a. s. V Praze však zůstává všech osm mládežnických celků, které nesou stále tradiční název Dukla Praha. Vedení mládeže pak na jaře roku 1998 zakládá občanské sdružení FK Dukla Praha a prostřednictvím delimitační smlouvy se odděluje od FC Dukla a. s. V Příbrami se od sezóny 1998/99 objevuje v názvu klubu jméno města, ve kterém ligové mužstvo hraje svá utkání, a poté se mění také název příbramského klubu, zatímco v Praze působí bez přerušení mládežnické týmy FK Dukla Praha. Hráči, kteří končili mládežnický věk, však postrádali v klubu uplatnění a návaznost v podobě mužstva dospělých. FK Dukla Praha proto v roce 2001 získala spojením s Duklou Dejvice k mládežnickým týmům právě chybějící mužstvo dospělých a vrátila tak klubu zpět ucelenou kontinuitu. Z toho mi vyplývá, že kontinuita by zde normálně byla srovnal bych to s SK Moravská Slavia Brno - fotbal, kdy v roce 1949 došlo ke sloučení a k obnovení došlo v roce 1965 sloučením se Slovanem, od kterého získala hřiště, hráče a práva na soutěž. Či sloučením a rozdělením Karviné a Vítkovic v 90. letech. A taky mně připadá, že ve většině připadů (nejen tady) se zapomíná že klub není jen A-tým, ale i všechny mládežnické a případně ženské oddíly.
2. v oficiálních statistikách 1. ligy a historici FAČR jsou kluby počítány dohromady a FAČR FK bere jako nástupnický klub. Podobně jako v případě Bohemians, kdy původní klub skončil v insolvenci a svazová práva převedl na nově vzniklý klub.
Martin M. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.136.191.172 (diskuse) 24. 5. 2015, 09:17 (CEST) (CE(S)T)Odpovědět

Nesouhlasím, tahle nová fanouškovská Dukla vznikla z klubu Dukla Dejvice, o které článek z většiny víceméně je. Informace o staré Dukle bych ponechal na původním článku.--Dominus Moravian (diskuse) 31. 5. 2015, 15:28 (CEST)Odpovědět
A máte k tomu nějaké reference? NA oficiálních strankách klubu mají, že vznikly v roce 1998 opětovným rozdělením FC Dukla na příbramskou a pražskou část, ta měla pouze mládež, s tím že do klubu v roce byl včleněn A-tým Dukly Dejvice. Tým pokračoval s registračním číslem klubu FK Dukla Praha 1998. A taky bych chtěl vědět například rozdíl mezi tímto případem a mnou zmiňovanou Moravskou Slávií. Děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.136.148.93 (diskuse) 1. 6. 2015, 17:13 (CE(S)T)
Krom toho je tato stránka v přímém obsahovém rozporu s oficální stránkou klubu, na kterou tato stránka odkazuje! Takže by na ní správně (dle wikipedie) neměla odkazovat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.136.148.93 (diskuse) 1. 6. 2015, 18:29 (CEST) (CE(S)T)Odpovědět
Dobrá, očividně jste fanoušek Dukly, tím lépe. Označme původní Duklu jako subjekt č.1, Příbram bude subjektem č.2 a Dejvice dejme tomu subjekt č.3. Subjekt číslo 1 (tedy původní Dukla) byla sloučena do subjektu číslo 2, kterému připadli všechny právní nároky na úspěchy dosažené subjektem č.1. Fanoušci (tedy možná i vy) přejmenovali Dejvickou Duklu, tedy subjekt č.3. Moravská Slavia (subjekt č.1) byla sloučena do královopolského klubu (subjekt č.2). Ovšem tady nastává jedna závažná věc, subjekt č.3 jako v případě Dejvic založen nebyl (a ani založen být nemohl, jiná doba) ! Po zhruba 15 letech se subjekt č.1 (MS) odpojil od subjektu č.2 (Královopolská), čímž historie Morendy znovu ožívá. Pokud vím, tak z Příbrami (subjektu č.2) se dosud znovu neoddělil subjekt č.1 (původní Dukla). Zatímco subjekt č.3 (Dejvice) zhrzeně používá a přivlastňuje (neprávem, což je ještě vtipnější) všechny úspěchy náležící subjektu č.1, popřípadě subjektu č.2. Snažíte se mi podsouvat, že Dukla má společnou cestu jako Morenda. Jak je to možné ? Spíše mi to připomíná jeden anglický příběh... kdysi slavný londýnský klub - Wimbledon (subjekt č.1), byl přesunut do Milton Keynes (subjekt č.2). Fanoušci Dons založili svůj vlastní klub AFC (subjekt č.3), ale ti se ovšem nehlásí k něčemu co jim už bohužel nepatří. V Anglii mají tu hrdost a raději pojedou od nového začátku, než aby si neprávem přivlastnili a chlubili něčím, co jím právně nepatří. Ovšem to Dukla Dejvice (tedy Dukla Praha, promiňte mi, máte to tam v Praze popletené) je jiné caffé. Již od počátku (r. 2001) si přivlastňují to, co právně patří Příbrami. Hrdě se odkazují na své stránky (které jsou díky tomu nepřesné, a kvůli čemuž jste tady začal tuhle debatu) a označují svůj klub, že je několikanásobný mistr republiky. To že si pak nějaký bohatý pán (nový majitel Dejvic) koupí trofeje, které právně patří stále Příbrami je docela směšné. Vážně, historie (ač je sebevíc špatná) se nedá změnit. Jedině, že by pan Ďuričko v r. 1996 neprodal slavnou historii Dukly do Příbrami. A mimochodem, sama Příbram se ještě do nedávna pyšnila ve své historii, historií slavné původní Dukly. Tož, zdravím Vás a doufám, že chápete současnou situaci, kdy se snažíte manipulovat s něčím, co je právně nemožné.--Dominus Moravian (diskuse) 2. 6. 2015, 17:24 (CEST)Odpovědět
Ještě donedávna bych s Vámi plně souhlasil, ale přece jen - úplně jistý si nejsem. Netušil jsem totiž, že mládežnické týmy, které zůstaly na Dukle, se staly (spolu-)základem FK Dukla, takže se nedá přesně říct, že FK Dukla je totéž co Dukla Dejvice. Jde spíš o to, že původní ATK Dukla se sloučila s Příbramí a rozšířila se tam. Pak se zase rozdělila - a její pražská část se pak sloučila s Dejvicemi. Z toho plyne, že i FK Dukla má nějakou přímou spojitost s původní ATK Dukla, a není to tak, že by to byly jen "samozvanci z Dejvic"...
Je tu samozřejmě taky ten problém, že pro přesné srovnání právního stavu bychom museli znát přesné znění všech právních dokumentů a smluv, což ale neznáme.
A pak je tu taky nejen právo "státní", ale taky právo "zvykové", "fotbalové". A jestliže fotbalový svaz, který je ve věci fotbalu u nás autoritou číslo jedna, začne sám uvádět, že FK Dukla byla založena v roce založení ATK, je to docela podstatný argument pro to, abychom netrvali na našem stanovisku.
A na závěr je tu poslední věc: Naše stanovisko koneckonců vůbec není důležité. Máme spíš reflektovat skutečnost ve vší její rozpornosti. --Okino (diskuse) 2. 6. 2015, 18:32 (CEST)Odpovědět

Fanoušek Dukly nejsem, ani nejsem z Prahy, ale z Hradce Králové, spíš si myslím že vy jste její antifanoušek. Historii si vykládáte jak se vám to zrovna hodí, takovýchto případů je jenom v našem fotbale spoustu můžu jmenovat např. Bohemians (kdy původní klub zcela zbankrotoval a opravdu fanoušci, ne jako u Dukly, založily zcela nový klub, na který později převadla FAČR práva a teprve potom se to právně ošetřevalo), dále Viktorka Žižkov, která byla v roce 1949 zcela zrušena sloučení s Čakovicemi, a o několik let vznikl úplně nový tým, který se přihlásil k trdici Viktorii, i dříve zmíněná Morenda, kterou založily bývalý členové (nevznikla pouhým oddělením jak říkate, protože zakladatelé už nebyli členy KS Brno. A těch případů je spoustu v Itálii např. Fiorentina atd....Případ Wimledonu je v tkví v něčem jiném.

1. popíráte fakt, že v roce 1998 došlo k rozdělení FC Dukla na příbramskou a pražskou část, ta má pouze mládež - což pro pokračování klubu podle mně není problém. [1]
2. postoj FAČR, která považuje klub za pokračovatele. [2]
3. právní vyrovnání Dukly a Příbrami, kdy se Příbram vzdala svých práv, titulů, pohárů ve prospěch FK Dukla (když jde něco koupit, tak to samozřejmě i prodat). [3]
4. sám klub se za pokračovatele Dukly Dejvice nepovažuje, ani nehraje pod jejím původním reg. číslem, pouze jeh A-tým přešel do Dukly Praha, takže max označit FK Dukla za kluv vzniklý v roce 1998, a Duklu Dejvice za zaniklý klub
5. stále mě chybí nějaké reference, které dokazují vaše tvrzení, je zde pouze reference o velmi stručné historii Dukly Dejvice, ale ani zmínka o Dukle Praha. A dále odkaz na oficiální stránky, které zase jsou v přímém obsahovém rozporu s touto stránkou a proto by měl být odkaz smazán, pokud máte pravdu.
6. Důvod proč už Příbram nepyšní úspěchy je ten, že už na ně nemá právní nárok, ty má dnes Dukla Praha. Nechápu proč to popírate? Prostě v současnosti je jiná situace než dříve. Nechápu důvod proč tak lpíte na tom, že to je Dukla Dejvice.
Martin M. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.136.176.57 (diskuse) 2. 6. 2015, 18:48‎ (CEST) (CE(S)T)Odpovědět

Co tedy navrhujete ? Já jsem pro ponechání stávajících článků, ale aby se tedy situace vysvětlila co nejpodrobněji. Článek o původní Dukle je velmi rozsáhlý a jsem zvědavý kdo si troufá ho sloučit s tímto. A pro pána dole, nejsem antifanoušek Dukly, i když mám o armádních/komunistických klubech svůj vlastní názor, který sem rozhodně nehodlám prezentovat :-) Jenom nevím co s informacemi o dejvické Dukle ? Smazat je z wikipedie nadobro a nebo vytvořit vlastní článek ? Tohle nechám na Vás, já o téhle situaci po přečtení odkazů níže momentálně moc přehled nemám a už vůbec se necítím na to, abych se do toho pustil.--Dominus Moravian (diskuse) 2. 6. 2015, 19:05 (CEST)Odpovědět
Já jsem také pro zachování. Duklu Praha (fotbal) jsem už mírně upravil, další mám v plánu přepracovat tuhle Duklu, ale nemám na to zatím tolik času. Možná v sobotu nebo o víkendu...? Doplnil bych i FK Dukla o historii Dukly, uvedl tam informace o sporech o trofeje a také to, že teď už jsou trofeje zase na Julisce.
Mimochodem, všimněte si také toho, že i stránka UEFA [4] uvádí FK Dukla s historií jejích úspěchů z 50.-80. let. A uvědomte si, že to je výsledek aktivní změny, protože dříve měla u UEFA tyhle úspěchy vedené Příbram.
Podle toho všeho se mi dokonce zdá, že by se opravdu mohla sloučit historie Dukly do FK Dukla, ale pořád bych doporučil, kdyby to zůstalo oddělené, ale pouze z důvodu délky článku. Sem mám tedy v plánu vložit stručnou historii a připojit tam odkaz na podrobný článek. Rovněž je možné přejmenovat Dukla Praha (fotbal) na Dějiny FK Dukla Praha a ještě v tomto směru mírně upravit.
@Martin: Prosím, podepisujte se vložením čtyř vlnovek ~, které můžete vložit také tlačítkem na menu nad editačním oknem. @Dominus Moravian: Prosím, snažte se dodržovat časové vztahy a nevkládat své reakce nad cizí příspěvky, na které přitom reagujete. Děkuji. --Okino (diskuse) 2. 6. 2015, 19:27 (CEST)Odpovědět
Já se nejvíce ztotožňuji s řešením německé verze wiki [5], já si myslím, že nejjeednodušší by bylo stránku Dukla Praha(fotbal) zaaktualizovat co by aktivní klub - doplnit historii posledních 20 let a předělat infobox, max dopnit informace o stadionu, to by časově nemělo být tak náročné a tento článek předělat na Duklu Dejvice (tedy pokud se jedná o tolik významný klub, aby zde měl samostatné heslo, ale to nechám na zvážní ostatních). Pokud se jedná odélku článku, tak stránky o Slavii, Spartě či Zbrojovce jsou mnohem obsáhlejší. Samozřejně nevím jak časově náročné je přejmenování či slučování článků.--80.188.2.131 3. 6. 2015, 07:47 (CEST)Odpovědět

Přesnost, reference[editovat zdroj]

Dle oficiálních stránek klubu, je rokem založení 1948, zde je uveden 1958/2001, celkově historie zde uvedená nesouhlasí s historií na oficilní stránkách ani s údaji uvedených na oficiálních stránkách FAČR (jejíž je klub členem) [6]. 78.136.148.93 1. 6. 2015, 18:42 (CEST)Odpovědět

viz komentář výše.--Dominus Moravian (diskuse) 2. 6. 2015, 17:25 (CEST)Odpovědět

Why is the new Dukla in continuity with older?[editovat zdroj]

Sorry for writing in english but I can't speak Czech. I was discussing with @Dimitrij Kasev:, a user of Italian Wikipedia like me, about the reborn of Dukla; we have found several sources in Italian and English that guarantee that the legal successor of older Dukla is FK Příbram because the older Dukla and this club fused together. Instead, here in Czech Wikipedia, you say the continuity is between the older and the newer Dukla; I tried to read the page help by Google Translate (to be honest the translations from Czech to Italian were awful) but I currently not able to understand the reason. Can anyone explain? --The Crawler (diskuse) 4. 9. 2017, 02:46 (CEST)Odpovědět