Diskuse:Eva Spekhorstová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 měsícem od uživatele 185.167.185.21 v tématu „Pravdivost

Pravdivost[editovat zdroj]

Mám pochybnosti o tom, jak skutečně ovládá všechny ty jazyky, které údajně umí.

Podívejte se na konec rozhovoru v pořadu Snídaně. Požádali ji, ať řekne: „Sledujete Snídani. Narozdíl od nás vypadáte po ránu skvěle.“ Přiznávám, že já sama italsky neumím, ale podle uživatele v komentářích prý namísto toho italsky řekla: „Dobrý den. Nevidíme se tak čerstvě…“ Řekněme, že si kvůli trémě nezapamatovala, co přesně měla říct, to je pochopitelné, ale i kdyby chtěla říct něco jiného, věta „nevidíme se čerstvě“ zní spíš jako špatný překlad než normální věta. (Přitom v rozhovoru na Eduzínu tvrdila, že italština je její nejoblíbenější jazyk.)

Dále mě zaráží její rozhovor pro Deník. Uvedla tam, že jeden z mrtvých jazyků, které ovládá, je mínojština. Jak může ovládat jazyk, který dosud nebyl rozluštěn?

Zdá se mi, že slečna o svých jazykových schopnostech dost přehání. --185.167.185.21 29. 2. 2024, 12:41 (CET)Odpovědět

D
Z italštiny mám zkoušku CILS C1 a momentálně studuji v italštině v Neapoli. Minojštinou, tedy Lineárem A a minojskými hieroglyfy, se zabývám dlouho. Samozřejmě netvrdím, že se minojštinou dá mluvit, ale já se obecně zaměřuji na rekonstrukci fonetických systému a gramatiky starých a nerozluštěných jazyků.
Přeji krásný den,
Eva Spekhorstová
Dobrý den,
z italštiny mám zkoušku úrovně C1 (CILS) a momentálně studuji v Neapoli v italštině. Samozřejmě netvrdím, že se minojštinou dá mluvit. Já se obecně zabývám rekonstrukcí fonetických systému a gramatiky starých a nerozluštěných jazyků. Přestože Linear A a mínojské "hieroglyfy" nejsou rozluštěné, dají se už u mnoha argumentů vytvářet hypotézy.
Přeji hezký večer,
Eva Spekhorstová --46.135.25.78 17. 3. 2024, 23:35 (CET)Odpovědět
Jak moc musí člověk rozumět jazyku, aby se dalo říct, že ho ovládá? Stačí k tomu schopnost vyslovit psaný text, nebo je nutné znát význam slov? C1 je velmi dobrá úroveň. Na jaké úrovni ovládá slečna Spekhorstová zbylých 50 jazyků? Podstoupila u nich všech jazykové zkoušky? Potvrdil někdy její ovládání oněch 50 jazyků někdo jiný, než ona sama? Nebyla by první, kdo ovládání více jak 50 jazyků pouze předstíral (viz Ziad Fazah).
Ještě jedna věc, které jsem si předtím nevšimla: když byla Spekhorstová ve výše zmíněném pořadu Snídaně (rozhovor je z 21. 2. 2024, viz https://www.instagram.com/evamariaspekhorst/p/C3mecFEtPM6/?hl=cs&img_index=1) požádána o překlad oněch dvou vět, řekla, že mongolštinu se začala učit teprve minulý rok (tedy v roce 2023) a neovládá ho natolik, aby ten překlad dokázala správně říct. Ve výše zmíněném rozhovoru pro Deník z 15. 8. 2022 je ovšem mongolština uvedena mezi jazyky, které ovládá. --185.167.185.21 25. 3. 2024, 12:32 (CET)Odpovědět