Diskuse:Eurocontrol

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ňák mi není jasné, proč jsou všechna písmenka velká. Není to zkratka počátečních písmen anglického názvu. Vypadá to spíš na zkratku "sovětského" typu Něftgazprom, nebo Jevrosojuz (Евросоюз = Evropská unie). --Luděk 15:39, 2. 3. 2005 (UTC)

No, „euroskeptik“ by řekl, že k takové organizaci sovětská zkratka patří. :-) Ale k věci: Jakkoli to je IMHO hnus, tak ta organizace vskutku používá takový tvar, zkuste se podívat na jejich web, je to tam tak všude. (Jinak ten článek mi sedí ve frontě na úpravy (které evidentně potřebuje), ale dneska se toho tady vyrojilo nějak moc…) --Mormegil 15:55, 2. 3. 2005 (UTC)

Na jejich stránkách jsem byl, kdybych tam našel vysvětlení té zkratky, tak bych zde neobtěžoval. To, že se sami tak píší, nic neznamená. Nova o sobě také píše na počátku malým písmenkem, protože to je de facto logo či grafický vzor. --Luděk 16:26, 2. 3. 2005 (UTC)

No, Nova na sebe např. v tiskových zprávách (tzn. tam, kde nepoužívá logo) odkazuje s velkým písmenem (zcela namátkou [1]). Nějaké esoterické vysvětlení EUROCONTROL nehledejte, opravdu to je Euro+Control. Otázkou tedy je, jestli to nutně používat tak, jako to používá ta organizace sama. Já myslím, že spíše ano (i když i na webu se najde pár stránek, třeba i u ŘLP ČR, kde na ně odkazují „normálně“), ale není to nic zásadního. Důležitější bude poněkud rozšířit/upravit ten článek, ale to momentálně nestíhám. :-/ --Mormegil 16:53, 2. 3. 2005 (UTC)