Diskuse:Eiffelova věž

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Eiffelova věž,ocelová rozhledna v Paříži,vysoká 300m,postavena franc.inženýrem [[Alexanderem Gustavem Eiffelem]].Má tři patra v prvním-je pošta,v druhém-jsou obchůdky a restaurace, ve třetím-stejně jako v každém krásný výhled a voskové figurýny Eiffela a jeho přátel. (1832-1923)pro Pařížskou světovou výstavu r. 1889 jako div tehdejší moderní techniky. Při stavbě použil Eiffel nové stavební metody (práce stlačeným vzduchem,stavby bez lešení). -E.v.byla do vystavení Empire State Building v New Yorku nejvyšší stavbou světa.Gustav Eiffel Hned po výstavě měla být zničena,ale lidém se líbila a udělali si z ní symbol-tak tam stojí do dnes. Za účelem této výstavby vznikla i Socha Svobody!-AnoSocha svobodynevznikla v Americe,nýbrš zde ve Francii --Jirkaw 13. 3. 2009, 21:39 (UTC)

... to je ovšemže velmi dobře a všobecně známo ..., celkem dost dobře nechápu co vás na tom tak strašně vzrušuje ... --MiroslavJosef 15. 3. 2009, 09:53 (UTC)

V článku je rozpor. V úvodu lze číst: Při optimální viditelnosti lze z vrcholu dohlédnout až do vzdálenosti 67 kilometrů. Dále v sekci #Druhé_patro: Z patra je při dobré viditelnosti výhled i 70 km. Víte někdo, co je správně? --Mity 2. 8. 2010, 20:22 (UTC)

Upravit a Neověřeno[editovat zdroj]

Tady je ukázka textu, který se mi vůbec nelíbí a pro který jsem dal šablony upravit a neověřeno:

V září 1888 když bylo dostavěno 2. patro, začali pracovníci stávkovat. Nechtěli pracovat 9 hodin v zimním období a 12 hodin v létě. Také se jim nelíbily jejich platy, protože práce na věži znamenala velké riziko. I když měli pracovníci lepší finanční podmínky něž většina lidí v té době v tomto řemesle, tak jim Gustave Eiffel vyhověl a zvýšil jim platy, ale nerozlišovala se výše platů podle výšky, ve které zaměstnanec pracoval. Gustave Eiffel to odůvodnil tím, že není vůbec žádný rozdíl jestli pracují v 50 m výšce, nebo v 200 metrové. O tři měsíce později vypukla druhá stávka, při které zaměstnanci odmítli vyjednávat.

Riziko úrazů bylo obrovské, protože na rozdíl od mrakodrapů věž neměla žádná patra s výjimkou dvou plošin. I když byly při stavbě použity bezpečnostní prvky jako například bezpečnostní zábradlí, jeden člověk v průběhu stavby zemřel poté, co ztratil rovnováhu a spadl.

Jak jde vidět je tady několik hodnocení bez zdrojů. Text je takový neučesaný. Takového textu je tam dost na více místech. Jestli někdo nesouhlasí se {{Upravit}}, ať je třeba odstraní, avšak za {{Neověřeno}} stojím, v tomto článku není skoro nic ozdrojováno. S pozdravem Zagothal

Výtahy a schodiště[editovat zdroj]

Zdravím. Na eiffelovu věž jsem šel schodištěm podél výtahu, což odporuje zde uvedenému tvrzení. Něco podrobnějšího jsem ale nenašel a nedohledal, nevíte někdo, jak to je přesně? --Hynas (diskuse) 2. 12. 2012, 19:14 (UTC)